ΓΔ: 1416.39 -0.40% Τζίρος: 2.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:31:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΣΕΠ

Στο πλευρό των πληγέντων της Εύβοιας οι Πρόσκοποι

Οι Πρόσκοποι που βρέθηκαν στην Εύβοια ενίσχυσαν τις προσπάθειες των Αρχών και προσέφεραν στήριξη σε κατοίκους που χρήζουν ειδικής βοήθειας και έκαναν επίσης διανομή φαγητού και νερού.

Πάνω από 100 εθελοντές, μέλη της Προσκοπικής Κίνησης, προσφέρουν από τις 10 Αυγούστου δεκάδες ώρες κοινωνικής εργασίας και προσφοράς στην Εύβοια, που για ακόμη μία φορά βρέθηκε στο επίκεντρο μίας τεράστιας φυσικής καταστροφής η οποία είχε δυστυχώς και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, το «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ήταν από τους πρώτους Οργανισμούς που βρέθηκαν εμπράκτως και άμεσα δίπλα στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφή, αποδεικνύοντας ότι η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη βρίσκεται στην καθημερινότητα των μελών του».

Σημειώνουν πως από την επόμενη ημέρα της καταστροφής ενεργοποιήθηκε η Κεντρική Διοίκηση των Ελλήνων Προσκόπων και δεκάδες Πρόσκοποι δήλωσαν έτοιμοι να βοηθήσουν, ενώ επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν με την Πολιτική Προστασία και τις τοπικές Αρχές, ενισχύοντας τις συντονισμένες προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών.

Αναλυτικότερα, στο Μπούρτζι, το Βασιλικό και τα Πολιτικά και σε μικρές ομάδες των 3-4 ατόμων ενίσχυσαν τη δράση των Αρχών σε:

  • Απεγκλωβισμό εισόδων αυλών των κατοικιών από «φερτά» υλικά
  • Καθαρισμούς οικιών και νοικοκυριών (οικοσκευής) και αυλών από λάσπες, «φερτά» υλικά κτλ
  • Στήριξη προς τους κατοίκους ιδίως τους ηλικιωμένους και ατόμων που χρήζουν ειδικής βοήθειας
  • Διανομή φαγητού και νερού

«Οι Πρόσκοποι υλοποιώντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες και δράσεις θα βρίσκονται και τις επόμενες μέρες και για όσο χρειαστεί δίπλα στους πληγέντες και τις αρμόδιες αρχές» διαβεβαιώνουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη για Μάτι: Εισήγηση για ενοχή για 9 και απαλλαγή για 12 ο εισαγγελέας

Με τον εισαγγελέα να εισηγείται να κριθούν ένοχοι εννέα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και να απαλλαγούν 12, έκλεισε η αυλαία της διήμερης αγόρευσης του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έλαβε 377 κλήσεις σε όλη την Ελλάδα

Τα ξημερώματα της 7ης Ιανουαρίου, υπήρξε εκδήλωση θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε περιοχές της χώρας. Ως αποτέλεσμα δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της νέας κακοκαιρίας Elias

Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, δεν έγινε κατάχρηση του 112 τις τελευταίες ώρες, ενώ υπογράμμισε πως το ενδιαφέρον της πολιτείας στραμμένο σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα λόγω των έντονων φαινομένων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επιφυλακή η Καρδίτσα που περιμένει το χτύπημα της νέας κακοκαιρίας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ψεκασμοί σε όλη την επικράτεια, με στόχο να αντιμετωπιστεί και να ελεγχθεί ο αριθμός των κουνουπιών, ενώ ο αριθμός των επικίνδυνων για την υγεία ανθρώπων αλλά και ζώων εντόμων έχει αυξηθεί υπερβολικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό εν όψει της κακοκαιρίας Elias

Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις καθώς η Θεσσαλία κινδυνεύει να πληγεί από νέο κύμα κακοκαιρίας. Ήδη βρίσκονται στην περιοχή και επιχειρούν 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα ενώ θα ενισχυθούν σύντομα οι δυνάμεις.