Φώτο: ΣΕΠ

Στο πλευρό των πληγέντων της Εύβοιας οι Πρόσκοποι

Οι Πρόσκοποι που βρέθηκαν στην Εύβοια ενίσχυσαν τις προσπάθειες των Αρχών και προσέφεραν στήριξη σε κατοίκους που χρήζουν ειδικής βοήθειας και έκαναν επίσης διανομή φαγητού και νερού.

Πάνω από 100 εθελοντές, μέλη της Προσκοπικής Κίνησης, προσφέρουν από τις 10 Αυγούστου δεκάδες ώρες κοινωνικής εργασίας και προσφοράς στην Εύβοια, που για ακόμη μία φορά βρέθηκε στο επίκεντρο μίας τεράστιας φυσικής καταστροφής η οποία είχε δυστυχώς και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, το «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ήταν από τους πρώτους Οργανισμούς που βρέθηκαν εμπράκτως και άμεσα δίπλα στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφή, αποδεικνύοντας ότι η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη βρίσκεται στην καθημερινότητα των μελών του».

Σημειώνουν πως από την επόμενη ημέρα της καταστροφής ενεργοποιήθηκε η Κεντρική Διοίκηση των Ελλήνων Προσκόπων και δεκάδες Πρόσκοποι δήλωσαν έτοιμοι να βοηθήσουν, ενώ επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν με την Πολιτική Προστασία και τις τοπικές Αρχές, ενισχύοντας τις συντονισμένες προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών.

Αναλυτικότερα, στο Μπούρτζι, το Βασιλικό και τα Πολιτικά και σε μικρές ομάδες των 3-4 ατόμων ενίσχυσαν τη δράση των Αρχών σε:

  • Απεγκλωβισμό εισόδων αυλών των κατοικιών από «φερτά» υλικά
  • Καθαρισμούς οικιών και νοικοκυριών (οικοσκευής) και αυλών από λάσπες, «φερτά» υλικά κτλ
  • Στήριξη προς τους κατοίκους ιδίως τους ηλικιωμένους και ατόμων που χρήζουν ειδικής βοήθειας
  • Διανομή φαγητού και νερού

«Οι Πρόσκοποι υλοποιώντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες και δράσεις θα βρίσκονται και τις επόμενες μέρες και για όσο χρειαστεί δίπλα στους πληγέντες και τις αρμόδιες αρχές» διαβεβαιώνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κερατέα: Σε ύφεση η πυρκαγιά - Σε επαγρύπνηση οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Ειδική μέριμνα για όσους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στον δήμο Σαρωνικού.