ΓΔ: 2640.67 0.94% Τζίρος: 28.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:51:41
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Τέσσερις Τούρκοι ταυτοποιήθηκαν για εμπρησμό στις φυλακές Διαβατών

Τέσσερις Τούρκοι κρατούμενοι ταυτοποιήθηκαν ως υπαίτιοι εμπρησμού στις φυλακές Διαβατών τον Αύγουστο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για έκδοση συμπατριώτη τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και φθορές.

Τέσσερις Τούρκοι κρατούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τον εμπρησμό που σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο στις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., η φωτιά αποδίδεται σε εμπρηστική ενέργεια που σχετίζεται με διαμαρτυρία για την έκδοση έγκλειστου συμπατριώτη τους στην Τουρκία.

Οι φερόμενοι ως δράστες είναι τέσσερις άνδρες ηλικίας 32, 26, 50 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Η αστυνομική έρευνα αναφέρει ότι ο 32χρονος βγήκε από θάλαμο κράτησης μεταφέροντας στρώματα στα οποία είχε ήδη εκδηλωθεί φωτιά, τα οποία τοποθέτησε σε διάδρομο. Οι άλλοι τρεις κρατούμενοι φέρονται να συνέδραμαν στην επέκταση της πυρκαγιάς, τοποθετώντας ερμάρια μπροστά σε πόρτα διαδρόμου για να εμποδίσουν το κλείσιμό της, ενώ μετέφεραν επιπλέον στρώματα από το εσωτερικό των θαλάμων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, με τη συνδρομή της εξωτερικής φρουράς των φυλακών. Ορισμένοι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Η ενέργεια αυτή φαίνεται να έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης προς 48χρονο Τούρκο, για τον οποίο είχε αποφασιστεί η έκδοσή του στην Τουρκία για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν οι κινήσεις κρατουμένων τουρκικής καταγωγής και, μετά το περιστατικό, αποφασίστηκε η μετακίνησή τους σε άλλες πτέρυγες των φυλακών Διαβατών για την αποτροπή νέων εντάσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έως 11 έτη κάθειρξη σε τρεις Τούρκους για πυροβολισμούς κατά ΕΥΠ

Ποινές κάθειρξης 6 έως 11 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Έδεσσας σε τρεις Τούρκους για το ένοπλο επεισόδιο κατά στελέχους της ΕΥΠ στους Ταγαράδες. Κανείς δεν έλαβε ελαφρυντικό, παραμένουν στη φυλακή.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη στο Εφετείο Θεσσαλονίκης για Άλκη Καμπανό: Παρέμβαση Εισαγγελίας για αίθουσα

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητά άμεσα την εξεύρεση κατάλληλης αίθουσας για τη δίκη δολοφονίας Άλκη Καμπανού, ώστε να διασφαλιστούν οι αναγκαίες συνθήκες και να αποφευχθεί νέα διακοπή στη διαδικασία.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η νομιμότητα είναι διαρκής προσπάθεια για δίκαιη κοινωνία

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε τη σημασία αποτελεσματικής προστασίας πολιτών και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, με αφορμή τις επιτυχίες της ΕΛΑΣ, που οδήγησαν σε 377 συλλήψεις οργανωμένου εγκλήματος τη διετία στη Βόρεια Ελλάδα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις ανήλικοι στον ανακριτή για ληστεία στη Νεάπολη

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τέσσερις 13χρονοι για απόπειρα ληστείας δύο 12χρονων στη Νεάπολη. Κατηγορούνται για ληστεία και οπλοφορία, ενώ δύο κηδεμόνες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιλκίς: Εντοπίστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στο Κιλκίς, με λεία 24.000 ευρώ και κοσμήματα. Σχηματίστηκε δικογραφία για δύο άνδρες, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση της συνεργού και πιθανή εμπλοκή σε άλλες υποθέσεις.