ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Αστυνομική δράση για ανήλικους παραβάτες στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Επιχείρηση πρόληψης ανήλικης παραβατικότητας και κατανάλωσης αλκοόλ πραγματοποιήθηκε σε περιοχές του Λαγκαδά, με ελέγχους σε 74 ανηλίκους και 10 καταστήματα. Τα δεδομένα θα αξιοποιηθούν για στοχευμένες παρεμβάσεις.

Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων και την αποτροπή κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών από ανήλικους πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε περιοχές του δήμου Λαγκαδά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν συνολικά 74 ανήλικοι καθώς και δέκα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η δράση είχε ως στόχο τη συλλογή στοιχείων και τη χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδέχεται να σχετίζονται με περιστατικά παραβατικότητας.

Η επιχειρησιακή πρωτοβουλία σχεδιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, με σκοπό να ενισχυθεί η πρόληψη και η αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας σε νεαρές ηλικίες.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν για τον σχεδιασμό νέων στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου παρατηρείται αυξημένη συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι ανάλογες επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατηγορούμενοι, Συλληφθέντες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για κύκλωμα εταιρειών - «φαντάσματα»

Ενώπιον του 3ου ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες για το κύκλωμα με εταιρείες-«φαντάσματα» που οφείλει άνω των 203 εκατ. ευρώ, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες. Η απολογία τους ορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη στη Θεσσαλονίκη για χιλιάδες παράνομα καπνικά προϊόντα

Συνελήφθη άνδρας στην Πέλλα που έκρυβε σε αποθήκη 2.390 πακέτα τσιγάρων και 324 συσκευασίες καπνού χωρίς να έχουν καταβληθεί οι σχετικοί φόροι. Κατασχέθηκαν τα προϊόντα και 500 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία για απάτη και αυθαίρετη δόμηση στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

Δικογραφία για απάτη, ψευδείς δηλώσεις και αυθαίρετη δόμηση σχηματίστηκε για 60 άτομα στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, για υποθέσεις της τελευταίας 5ετίας που αφορούν παράνομες τακτοποιήσεις ακινήτων και ψευδείς βεβαιώσεις ημερομηνίας δόμησης.
Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 39χρονου που προκάλεσε αναταραχή σε πτήση προς Θεσσαλονίκη

Κατά τη διάρκεια πτήσης από Βουδαπέστη προς Θεσσαλονίκη, 39χρονος Ισραηλινός προκάλεσε αναστάτωση αγνοώντας οδηγίες πληρώματος, σηκωνόταν, άνοιγε αποθηκευτικούς χώρους και κάπνιζε ηλεκτρονικό τσιγάρο, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια.
Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενισχύονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Χίου-Αττικής

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενισχύει τη σύνδεση Χίου-Αττικής με εννέα δρομολόγια την εβδομάδα, λόγω τετράμηνου κλεισίματος του αεροδρομίου. Θετική εισήγηση για επιπλέον ακτοπλοϊκές γραμμές με στάση και στη Μυτιλήνη.
Νίκος Χριστοδουλίδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: Όραμα για ελεύθερη και κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε πως στόχος είναι μια ελεύθερη, κυρίαρχη Κύπρος χωρίς κατοχικό στρατό και εγγυητές, με λύση εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου και αναβάθμιση της διεθνούς της εικόνας, στέλνοντας μηνύματα προς την Άγκυρα.