ΓΔ: 2112.09 -0.84% Τζίρος: 113.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:42:40
Φωτο: Shutterstock

Αναβολή εκδηλώσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα οριστεί νέα ημερομηνία για την πραγματοποίησή τους. Οι προκρατήσεις που έχουν γίνει μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr θα ισχύσουν και για τις νέες ημερομηνίες, όταν οριστούν.

Ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, το υπουργείο Πολιτισμού αναπροσαρμόζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» και αναβάλει τις εκδηλώσεις με χωρητικότητα άνω των 100 θεατών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες, έως και τις 24 Αυγούστου, στις συγκεκριμένες περιοχές.

«Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα οριστεί η νέα ημερομηνία για την πραγματοποίησή τους. Οι προκρατήσεις που έχουν γίνει μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr θα ισχύσουν και για τις νέες ημερομηνίες, όταν οριστούν» ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που αναβάλλονται είναι οι εξής:

  • «Ρεμπέτικο Αρχαιολογικό Συμπόσιο», από το Θέατρο Τέχνης, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στις 19 και 20 Αυγούστου
  • «Βάκχες» από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, στις 20 και 21 Αυγούστου
  • «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι», από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στον Ναό Ολυμπίου Διός, στις 21 Αυγούστου
  • Georg Benda «Μήδεια», Καμεράτα, Κ. Καραμπέτη, Μ. Χρυσικόπουλος, από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ιερό Ποσειδώνος Σουνίου, στις 22 Αυγούστου
  • «Στα Όνειρα των Ποιητών», από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στον Αρχαιολογικό Χώρο Δίου- Ιερό της Δήμητρας, στις 22 Αυγούστου
  • «Μήδεια» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στον Αρχαιολογικό Χώρο Πύδνας, στις 22 Αυγούστου

«Λυπούμεθα για την αναστάτωση, αλλά προφανώς προτεραιότητά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Επισημαίνεται ότι σε όλες τις εκδηλώσεις του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός", τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και απαιτείται η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Καρπάθου σκάφος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάρπαθος: Νέα σημαντικά ευρήματα από την υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα

Συστηματική υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στη θαλάσσια περιοχή Καρπάθου, από ΥΠΠΟ και ΕΙΕ, κατέγραψε πάνω από 120 καταδύσεις με ευρήματα άνω των 26 αιώνων, αποκαλύπτοντας σημαντικά κατάλοιπα της αρχαίας κληρονομιάς του νησιού.
Υπουργός σε συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Προχωρά η αποκατάσταση στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Σε εξέλιξη είναι το έργο αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας με στόχο τη βελτίωση της στατικής επάρκειας και της λειτουργικότητάς του, ώστε να φιλοξενεί παραστάσεις, με προϋπολογισμό 7 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η δήλωση της Μενδώνη για την απώλεια της Μαρινέλλας

Η Λίνα Μενδώνη αποχαιρετά τη Μαρινέλλα, αναγνωρίζοντας τη σημαντική της συμβολή στη λαϊκή μουσική, τη μοναδικότητά της στις ερμηνείες και τον σεβασμό που έδειχνε σε όλη την επαγγελματική της πορεία επί επτά δεκαετίες.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Αποκαθίσταται ο Μεντρεσές Αθηνών με 1,2 εκατ. ευρώ

Το ΥΠΠΟ ξεκινά έργα συντήρησης και ανάδειξης του Μεντρεσέ στην Πλάκα, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ 1,2 εκατ. ευρώ. Στόχος η δημιουργία επισκέψιμου χώρου που θα αναδεικνύει τη διαχρονική ιστορία του μνημείου στην καρδιά της Αθήνας.
Ακρόπολη Λίνδου Ρόδου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε ο Ιωάννης Χ. Παπαχριστοδούλου - Δήλωση Μενδώνη

Απεβίωσε ο Ιωάννης Χρ. Παπαχριστοδούλου, επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, αφιερωμένος στα Δωδεκάνησα. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εξέφρασε τη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια και τους φίλους του.
Καρυάτιδες Μουσείου Ακρόπολης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι προτάσεις που επιλέχθηκαν για το «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2026»

Το ΥΠΠΟ ανακοίνωσε τις προτάσεις που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2026», το οποίο μεγαλώνει φέτος με 95 εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους 12 περιφερειών, προάγοντας την πολιτιστική αποκέντρωση.