ΓΔ: 1445.69 -0.21% Τζίρος: 40.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:00:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Καμία παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Δε θα δοθεί παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων αποφάσισαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου,

«Δεν συντρέχει λόγος να δοθεί παράταση στη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων» , συνεκτίμησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) , Δημήτρης Παπαστεργίου, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα .

Για το λόγο αυτό, θα εντείνουν την ενημέρωση του κοινού έως τις 31 του μηνός, που λήγει η σχετική ρύθμιση, ώστε όλοι να κάνουν τις αιτήσεις τους στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της ΚΕΔΕ (https://tetragonika.govapp.gr/) .Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου «κοινή εκτίμηση ήταν ότι το μέτρο αυτό έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, διευκολύνοντας πάνω από 1 εκατ. οικογένειες να βάλουν τέλος σε μια πολύχρονη εκκρεμότητα τους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αυξήσει ουσιαστικά τα έσοδά της».

Στη τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν και οι προτάσεις της Αυτοδιοίκησης για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφέρει η ανακοίνωση «δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση αυτών των προτάσεων στη συνολική πρόταση που θα καταθέσει προς την κυβέρνηση το υπουργείο Εσωτερικών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: Νέα ενημέρωση και εξυπηρέτηση πλημμυροπαθών στη Λάρισα

Η ΑΑΔΕ προχώρησε στην απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για όλα ακίνητα που επλήγησαν από πλημμύρες και λοιπές καταστροφές από 1/7/2023, με βάση τις αιτήσεις απαλλαγής που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα Αρωγή.
Athina, Athens, Akinita, Real Estate
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκατάσταση και αξιοποίηση της Βίλας Λουμίδη στον δήμο Αμαρουσίου

Το έργο είναι προϋπολογισμού 927.790,65 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από ίδιους πόρους του δήμου. Η υλοποίησή του γίνεται στο πλαίσιο του προγραμματισμού της δημοτικής Αρχής για αστικές αναπλάσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Έως τις 29/9 οι αιτήσεις για το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Mέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», νέοι ή νέα ζευγάρια, ηλικίας 25-39 ετών, που δεν έχουν ακίνητο κατάλληλο για κατοικία και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, μπορούν να αποκτήσουν πρώτη κατοικία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 4.600 οι εγκρίσεις για στεγαστικά δάνεια νέων με το «Σπίτι μου»

Μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», νέοι ή νέα ζευγάρια, ηλικίας 25-39 ετών, μπορούν να αποκτήσουν κατοικία, με μηνιαία δόση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια της αγοράς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε το πρόγραμμα κάλυψης ενοικίου για ευάλωτους πολίτες του Δ. Αθηναίων

Μέχρι 27 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα που δίνει προτεραιότητα σε πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες, σε άτομα με αναπηρία, σε νοικοκυριά στα οποία υπάρχει δικαστική απόφαση έξωσης και σε μονογονεϊκές.
Akinita, Real Estate, Athens, Athina
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Κάλυψη» για δωρεάν στέγαση ευάλωτων νέων

Μέσω του προγράμματος «Κάλυψη», προϋπολογισμού 21,5 εκατ. ευρώ, το Δημόσιο καλύπτει για τρία χρόνια το κόστος μίσθωσης ιδιωτικών κατοικιών που διατέθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ», το οποίο ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022.