ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Διάδρομος νοσοκομείου

Νεκρός ο ένας τραυματίας από την έκρηξη στο πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου

Ένας εκ των τεσσάρων συνολικά τραυματισμένων μελών του πληρώματος νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, ενώ δύο ακόμη άνδρες έλαβαν εξιτήριο, μετά που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο ένας εκ των τραυματισμένων μελών του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» στο μηχανοστάσιο του οποίου σημειώθηκε έκρηξη το πρωί, ενώ αυτό ήταν δεμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο ΠΑΓΝΗ που μεταφέρθηκε και διασωληνώθηκε με βαριά εγκαύματα, ο 30 χρόνος άνδρας δυστυχώς μετά από λίγες ώρες, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ένας εκ των τεσσάρων συνολικά τραυματισμένων μελών του πληρώματος νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, ενώ δύο ακόμη άνδρες έλαβαν εξιτήριο, μετά που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τα αίτια πρόκλησης της έκρηξης στο πλοίο, που λίγες ώρες πριν είχε ολοκληρώσει το δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο και μέσα στο οποίο δεν βρίσκονταν επιβατες, διερευνόνται από κλιμάκιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό σκάφος στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γαύδος: Σώθηκαν 44 μετανάστες νότια του νησιού

Στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, ναυαγοσωστικό του Λιμενικού διέσωσε 44 αλλοδαπούς από λέμβο, έπειτα από σήμα που έδωσε γαλλικό πλοίο και συντονισμό του ΕΚΣΕΔ. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Καραβέ.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι άκυρο και παράνομο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε άκυρο και παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο στο IISS Manama Dialogue, τονίζοντας πως αγνοεί τα δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Ομάν: Διάσωση πληρώματος και ανακοπή τριών δεξαμενόπλοιων στο στενό Ορμούζ

Το Ομάν διέσωσε 25 μέλη πληρώματος του πλοίου RITI με σημαία Παναμά, ύστερα από επίθεση που προκάλεσε φωτιά ανοιχτά των ακτών του. Οι ναυτικοί έλαβαν ιατρική φροντίδα. Η προέλευση της επίθεσης δεν έχει διευκρινιστεί.
Λιμάνι Πειραιά COSCO
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση συνεργασίας Ελλάδας-Συρίας στη ναυτιλία και logistics με επίκεντρο Πειραιά

Η προοπτική άμεσων θαλάσσιων εμπορευματικών συνδέσεων Ελλάδας-Συρίας, με επίκεντρο τον Πειραιά ως κόμβο, και οι δυνατότητες συνεργασίας σε ναυτιλία, logistics και υποδομές, συζητήθηκαν σε συνάντηση του ΕΒΕΠ με Σύρο αξιωματούχο.
Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια σήμερα - 24ωρη απεργία ναυτεργατών

Δεμένα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Ελευσίνα και Ρίο-Αντίρριο λόγω 24ωρης απεργίας ναυτεργατών για εργασιακά δικαιώματα και ενίσχυση της ασφάλειας. Η απεργία λήγει τα μεσάνυχτα.