ΓΔ: 2219.32 0.59% Τζίρος: 268.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Στα 157 τα νέα κρούσματα κορονοϊού και ακόμη δύο θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 10.100, ενώ από την πανδημία έχουν χάσει τη ζωή τους 262 πολίτες, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Στα 157 μειώθηκαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Εξ αυτών τα 41 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10134, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

2078 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4448 (43.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 51.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 149 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 262 θανάτους συνολικά στη χώρα. 93 (35.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθώος πρώην μέλος διοίκησης ΔΣΘ για υπόθεση κακοδιαχείρισης στην πανδημία

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αθώωσε πρώην μέλος διοίκησης ΔΣΘ για απιστία και υπεξαίρεση σχετικά με προμήθειες πανδημίας, λόγω έμπρακτης μετάνοιας και επιστροφής ποσών.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πλήρης αποκλεισμός δεξαμενόπλοιων προς και από Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Truth Social τον πλήρη αποκλεισμό όλων των πετρελαιοφόρων με κυρώσεις που μεταβαίνουν ή αναχωρούν από τη Βενεζουέλα, λόγω κατηγοριών για τρομοκρατία, λαθρεμπόριο και κατάχρηση πόρων.
Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
ΔΙΕΘΝΗ

Μελέτη επιβεβαιώνει την υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη Γαλλία

Νέα γαλλική μελέτη διαπίστωσε ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 μείωσαν σημαντικά τη θνησιμότητα κατά 20-25% για 4 χρόνια, ενώ οι εμβολιασμένοι είχαν 74% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από Covid σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Χήρα καλείται να επιστρέψει 200.000€ σε ασφαλιστική

Χήρα Ιταλού καλείται να επιστρέψει 200.000€ σε ασφαλιστική, καθώς το εφετείο έκρινε ότι ο θάνατος από covid-19 δεν καλύπτεται ως "βίαιο περιστατικό". Υπάρχουν, ωστόσο, διαφορετικές δικαστικές αποφάσεις ανάλογα με το συμβόλαιο και το επάγγελμα.
Μάσκες FFP2 πάνω σε τραπέζι
ΔΙΕΘΝΗ

Σκάνδαλο προμήθειας μασκών στη Γερμανία - Εμπλέκεται πρώην υπουργός

Ειδική έρευνα για το σκάνδαλο προμήθειας μασκών κατά την πανδημία «δείχνει» τον πρώην υπουργό Υγείας και νυν επικεφαλής της CDU/CSU, Γενς Σπαν, καθώς πολλές μάσκες κατέληξαν να καταστραφούν λόγω λήξης.