ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μυτιλήνη, τεράστιες ζημιές από τη φωτιά στη Μόρια

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι φωτιές μπήκαν από τους ίδιους τους μετανάστες και αφορμή αποτέλεσε ο εντοπισμός 35 ατόμων θετικών στον κορωνοϊό, στους οποίους ανακοινώθηκε ότι πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί η Μυτιλήνη μετά την πολύ μεγάλη καταστροφή που σημειώθηκε στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας το οποίο τυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης στις φλόγες, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Τόνισε ότι οι φωτιές μπήκαν από τους ίδιους τους μετανάστες και αφορμή αποτέλεσε ο εντοπισμός 35 ατόμων θετικών στον κορωνοϊό, στους οποίους ανακοινώθηκε ότι πρέπει να τεθούν σε καραντίνα, να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο σημείο και να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους.

Ο κ. Πέτσας, άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο η φωτιά να είναι υποκινούμενη από εξωγενείς παράγοντες και γι' αυτό όπως σημείωσε θα διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε επίσης, ότι οι φωτιές σε 3 σημεία ελέγχθηκαν το πρωί με πολύ κόσμο ενώ γίνονται προσπάθειες να εμποδιστούν οι περίπου 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες να μεταβούν στην Μυτιλήνη προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά.

https://www.youtube.com/watch?v=0XVrZovL-tU&feature=emb_logo

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε έκταση δικαιοδοσίας του ΥΕΘΑ η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη

Την αντίθεσή του στη δημιουργία της νέας δομής εκφράζει ο δήμαρχος Μυτιλήνης, προαναγγέλλοντας αντιδράσεις. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της», σημειώνει.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλοία και σκηνές 2.000 πρόσφυγες από τη Μόρια - Νέα φωτιά στον καταυλισμό

Για τους υπόλοιπους, «μεταφέρονται ήδη στη Λέσβο σκηνές που θα εγκατασταθούν στη Μόρια», ενώ σήμερα κιόλας μεταφέρονται από τη Λέσβο στην ενδοχώρα 400 ασυνόδευτα ανήλικα που είχαν απομείνει στο ΚΥΤ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξέγερση και φωτιές στη Μόρια με αφορμή την απομόνωση των διαπιστωμένων κρουσμάτων

Στον δρόμο περισσότεροι από 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνονται στη Μυτιλήνη προκειμένου να αποτραπούν εκτεταμένα επεισόδια.