Φώτο: Shutterstock

Στις 596 οι παραβιάσεις των προληπτικών μέτρων από τα καταστήματα

Σε μια ημέρα πραγματοποιήθηκαν 48.367 έλεγχοι στα καταστήματα για την λειτουργία τους και έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα 55 άτομα για διοικητικές παραβάσεις.

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (48.367) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις και τρεις συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (598) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (55) άτομα. Τέσσερις παραβάσεις βεβαιώθηκαν για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (3) στην Αττική και (1) στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (99) σχετικές παραβάσεις. Επίσης έχουν βεβαιωθεί  (248) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, που μοιράζονται ως ακολουθώς: 51 στη Στερεά Ελλάδα, 39 στην Κεντρική Μακεδονία, 29 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 24 στη Θεσσαλονίκη, 20 στα Ιόνια Νησιά, 19 στη Δυτική Ελλάδα, 15 στην Αττική, 12 στην Ήπειρο, 12 στην Πελοπόννησο, 12 στην Κρήτη, 7 στη Θεσσαλία, 6 στο Βόρειο Αιγαίο και 2 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (13.963) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (13.951) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (12) των (300) ευρώ. Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (49) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουκέτο σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης για υπέρβαση αριθμού ατόμων

Μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης διενεργούν στοχευμένους ελέγχους για να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα καταστήματα εστίασης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη άνδρας στο Αγρίνιο για απόπειρα ανθρωποκτονίας 7 ατόμων

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κατά συναυτουργία, και παράβαση του νόμου για τα όπλα, ενώ πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού

Χθες πραγματοποιήθηκαν 42.916 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 2 καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Ήπειρο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνιάστηκαν 8 ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ

Εξιχνιάστηκαν οκτώ ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ με λεία άνω των 100.000 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη του συνεργού του.