ΓΔ: 1380.75 -0.02% Τζίρος: 32.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:00:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δεν θα ανοίξουν αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου τα σχολεία σε Λέσβο και Πέλλα

Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε και η προσωρινή αναστολή λειτουργίας μεταξύ 14 και 18 Σεπτεμβρίου ακόμα τριών εκπαιδευτικών μονάδων.

Μετά τα τελευταία αποτελέσματα ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορονοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολείων από τις 14 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου σε Λέσβο και Πέλλα.

Η απόφαση, που πάρθηκε μετά από σχετική εισήγηση από την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19», αφορά όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, η προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14 έως και 18 Σεπτεμβρίου των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των εξής σχολείων:

  • Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου)
  • Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου)
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας (Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας)

Υπενθυμίζεται ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης (Task Force) με την σύμπραξη των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους Διευθυντές Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία.

Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μετά τις 9 π.μ. είτε μέσω τηλεφώνου (2131510984, 2131510985 και 2131510986), είτε μέσω email ([email protected]).

Από το υπουργείο τονίζεται για μία ακόμη φορά ότι «πρόκειται για μία διαδικασία δυναμική» και ότι εφόσον χρειαστεί, τα μέτρα θα προσαρμόζονται και επικαιροποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. «Επιστρέφουμε στα θρανία με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης, #ΜαθαίνουμεΑσφαλείς», αναφέρεται σε σχετικό μήνυμα του υπουργείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
pierrakakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Ίσα δικαιώματα στους αποφοίτους μη κρατικών Πανεπιστημίων

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της κυβερνητικής πολιτικής ενώ απέκλεισε τη μόνιμη παράλληλη απασχόληση καθηγητών των δημόσιων πανεπιστημίων στα Μη Κρατικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η διαφορετικότητα, είναι μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου και εξήρε την πρωτοβουλία του πρύτανη για την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Η αναπηρία αποτελεί κανονικότητα στην καθημερινότητά μας

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα που διοργανώνεται από τα Special Olympics Hellas συμβάλλει σημαντικά στην άρση των αποκλεισμών και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δήλωσε πως το θέμα θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος του έτους. Έρχεται η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία στις αρχές του 2024.