ΓΔ: 2253.06 -1.14% Τζίρος: 338.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: 2020 Basketball Champions League Final 8

Στήριξη της Περιφέρειας Αττικής με 220.000 ευρώ στο «2020 Basketball Champions League Final 8»

Πρόκειται για μία ευρωπαϊκή διοργάνωση διεθνούς ενδιαφέροντος, μεγάλης εμβέλειας και εθνικής σημασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες από τις χώρες: Γαλλίας, Ισπανίας, Ρωσίας, Τσεχίας, Ισραήλ, Τουρκίας κ

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής με ποσό ύψους 220.000 ευρώ, στην ευρωπαϊκή διοργάνωση «2020 Basketball Champions League Final 8», που θα διεξαχθεί το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου έως και 4 Οκτωβρίου, στο ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για μία ευρωπαϊκή διοργάνωση διεθνούς ενδιαφέροντος, μεγάλης εμβέλειας και εθνικής σημασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες από τις χώρες : Γαλλίας, Ισπανίας, Ρωσίας, Τσεχίας, Ισραήλ, Τουρκίας και Ελλάδας.

Παράλληλα με απόφαση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, η Περιφέρεια θα διαθέσει στους διοργανωτές και 500 test ανίχνευσης κορονοϊού που θα διενεργήσουν τα εξειδικευμένα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ και τα οποία κρίνονται απαραίτητα βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου της FIBA.

Για την απόφαση η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ με μοναδικό θέμα την οικονομική ενίσχυση η μη της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του που επικράτησε «ο ρεαλισμός και η υπευθυνότητα, στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΕΣΥ».

Επισήμανε ότι η απόφαση να φιλοξενηθεί στην Αττική μία διοργάνωση με διεθνή εμβέλεια, έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη, «ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση που υλοποιείται σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση υπηρετεί καρτέλ και οδηγεί σε ερήμωση την περιφέρεια

Ο Σ. Φάμελλος ζήτησε το ΤΕΕ να γίνει αληθινός τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για επίθεση στα δικαιώματα των μηχανικών και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, ενώ επισήμανε τις ελλείψεις σε υποδομές και περιβαλλοντική πολιτική.
σκιέρ αγώνας διάθλου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Λίζα Βιτότσι εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης μετά το χρυσό στους Ολυμπιακούς

Η Λίζα Βιτότσι χάρισε στην Ιταλία το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο διάθλο, όμως αμφιβάλλει για το μέλλον της, ενώ και η Ντοροτέα Βίρερ αποσύρεται. Η Ιταλίδα πρωταθλήτρια δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει αν θα συνεχίσει.
Ομαδική φωτογραφία εκδήλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βράβευση Μαρίζας Κωχ και Παναγιώτη Γιαννάκη από την Ένωση Μανιατών

Η Μαρίζα Κωχ και ο Παναγιώτης Γιαννάκης τιμήθηκαν από την Ένωση Απανταχού Μανιατών σε εκδήλωση στο ΣΕΦ, με βραβείο-δρεπάνι για τα 200 χρόνια από τη μάχη του Δυρού, παρουσία πολλών επισήμων και με τοπικά δρώμενα.