ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: 2020 Basketball Champions League Final 8

Στήριξη της Περιφέρειας Αττικής με 220.000 ευρώ στο «2020 Basketball Champions League Final 8»

Πρόκειται για μία ευρωπαϊκή διοργάνωση διεθνούς ενδιαφέροντος, μεγάλης εμβέλειας και εθνικής σημασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες από τις χώρες: Γαλλίας, Ισπανίας, Ρωσίας, Τσεχίας, Ισραήλ, Τουρκίας κ

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής με ποσό ύψους 220.000 ευρώ, στην ευρωπαϊκή διοργάνωση «2020 Basketball Champions League Final 8», που θα διεξαχθεί το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου έως και 4 Οκτωβρίου, στο ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για μία ευρωπαϊκή διοργάνωση διεθνούς ενδιαφέροντος, μεγάλης εμβέλειας και εθνικής σημασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες από τις χώρες : Γαλλίας, Ισπανίας, Ρωσίας, Τσεχίας, Ισραήλ, Τουρκίας και Ελλάδας.

Παράλληλα με απόφαση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, η Περιφέρεια θα διαθέσει στους διοργανωτές και 500 test ανίχνευσης κορονοϊού που θα διενεργήσουν τα εξειδικευμένα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ και τα οποία κρίνονται απαραίτητα βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου της FIBA.

Για την απόφαση η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ με μοναδικό θέμα την οικονομική ενίσχυση η μη της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του που επικράτησε «ο ρεαλισμός και η υπευθυνότητα, στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΕΣΥ».

Επισήμανε ότι η απόφαση να φιλοξενηθεί στην Αττική μία διοργάνωση με διεθνή εμβέλεια, έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη, «ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση που υλοποιείται σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

parelasi-syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με παρελάσεις και άλλα δρώμενα οι δήμοι της Αττικής τιμούν την 25η Μαρτίου

Οι πόλεις ήδη έχουν σημαιοστολιστεί, τα Δημαρχεία παραμένουν φωτισμένα και τις βραδινές ώρες, ορίστηκαν από τους δημάρχους οι τελετάρχες και σήμερα, 25η Μαρτίου από το πρωί, ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα.
Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το Παρατηρητήριο θα δώσει τη δυνατότητα αφενός να καταγράφεται η πραγματική εικόνα των περιβαλλοντικών αναγκών, αφετέρου να σχεδιάζονται δράσεις θωράκισης του φυσικού περιβάλλοντος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα ανοίξουν τα γήπεδα από τις 13 Φεβρουαρίου, από 6/3 με κάμερες

Υπάρχει μία νέα Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, η οποία θα επιβάλει δρακόντειες κυρώσεις με κατ' εξοχήν κύρωση το κλείσιμο των γηπέδων από φιλάθλους αν πέσει επικίνδυνο αντικείμενο στο γήπεδο.
panathinaikos_gipedo
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για καταπολέμηση της βίας σε αγώνες

Υλοποιείται η αναγνώριση και λειτουργία μίας Λέσχης Οργανωμένων Οπαδών ανά έμβλημα ομάδας, όπως ακριβώς την εξήγγειλε ο πρωθυπουργός όπως και η εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου (κάμερες) υψηλής ευκρίνειας σε κάθε περιοχή του γηπέδου.
Nikos Hardalias, Nikos Xardalias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ορίστηκε από τον Ν. Χαρδαλιά το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Αττικής

Στο νέο διοικητικό σχήμα, ορίστηκε για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση αναπληρωτής περιφερειάρχης, θέση στην οποία τοποθετήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Χριστίνα Κεφαλογιάννη.