Φώτο: ΑΠΕ

Διαβεβαιώσεις από το ΑΧΕΠΑ για τα μέτρα προστασίας

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ διευκρινίζει πως υπάρχουν ξεχωριστές είσοδο στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών, με την μια να είναι για ύποπτα κρούσματα κορονοϊού.

Το ΑΧΕΠΑ τηρεί από την αρχή εξάπλωσης της πανδημίας όλα τα πρωτόκολλα που έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ και αφορούν τη διαχείριση των προσερχόμενων ύποπτων και θετικών κρουσμάτων Covid-19, καθώς και των περιστατικών της κανονικής εφημερίας, επισημαίνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Παντελιάδης.

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στη διαχείριση των εισερχομένων ασθενών αλλά και στην καθαριότητα των χώρων κατά την ημέρα εφημερίας ο κ. Παντελιάδης σημειώνει ότι "υπάρχουν δύο ξεχωριστές είσοδοι στο χώρο του ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), μια για τα κοινά περιστατικά της εφημερίας και μια τα ύποπτα και θετικά Covid-19".

«Το ΤΕΠ Covid-19 του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ είναι ίσως το μοναδικό που διαθέτει δικό του αξονικό τομογράφο και ακτινολογικό εργαστήριο, για την διεξαγωγή απλών ακτινογραφιών, αξονικών τομογραφιών και υπερηχογραφημάτων, το οποίο εξυπηρετεί αποκλειστικά ασθενείς Covid -19 (ύποπτους ή θετικούς). Η απεικονιστική διερεύνηση των μη Covid -19 περιστατικών πραγματοποιείται στο κεντρικό ακτινολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου, που στεγάζεται σε διαφορετικό χώρο. Σε περίπτωση που το περιστατικό από το ΤΕΠ Covid-19 χρήζει εισαγωγής οδηγείται στις Κλινικές που έχουν οριστεί για νοσηλεία αποκλειστικά περιστατικών κορονοϊού, αφού πραγματοποιηθεί η εκκένωση των κοινόχρηστων χώρων. Μετέπειτα ακολουθεί μηχανικός καθαρισμός και απολύμανσή τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα πρωτόκολλα που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ. Τόσο το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό όσο και τα συνεργεία καθαρισμού λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας, σε απόλυτη συμφωνία με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ» αναφέρει ο κ. Παντελιάδης.

Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι διενεργείται επιτόπια απολύμανση τόσο των πληρωμάτων όσο και των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με τα οποία έχουν διακομισθεί τα ύποπτα ή θετικά κρούσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Θα αφορά τις γυναίκες 49 και 50 ετών, ενώ ο πρωθυπουργός είχε σήμερα συνάντηση με γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού, με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει την τεράστια σημασία της πρόληψης.