ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Νέα περιοριστικά μέτρα: Κλείνουν από 12 έως 5 πμ περίπτερα, καταστήματα λιανικής

Άμεση η εφαρμογή των νέων μέτρων που ξεκινούν από τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου. Σε ποιες περιοχές θα ισχύσουν τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Νέα μέτρα εξήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για την Αττική και τις περιοχές όπου ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα, περιορίζοντας την λειτουργία των καταστημάτων λιανικής τις βραδινές ώρες με σαφή σκοπό να αποθαρρυνθεί ο συνωστισμός σε πλατείες και πάρκα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, περιορίζεται η λειτουργία καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα μέχρι και στις 5 πρωί της επομένης σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Το μέτρο θα ισχύσει από τις 5 το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου και θα ισχύσει έως τις 4 Οκτωβρίου. Κλείνουν περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες τα μεσάνυχτα σε Αττική, Μύκονο, Χαλκιδική και άλλες «κόκκινες περιοχές».

«Σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί - Εξαιρούνται φαρμακεία και πρατήρια καυσίμων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. Επιπλέον ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από το Σάββατο θα λειτουργούν από τις 5 τα ξημερώματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Estiasi, Tourismos, Ellada, Kafe
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς μουσική παραμένει για τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα η εστίαση

Παρατείνεται μέχρι 24 Ιανουαρίου η απαγόρευση πώλησης προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε όσους δεν έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Τι θα ισχύσει με το ωράριο καταστημάτων και την είσοδο στα mall.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεωργιάδης: Δύσκολο οι ανεμβολίαστοι να μπαίνουν με rapid στα σούπερ μάρκετ

Ο υπουργός εξήγησε ότι αφενός υπάρχουν κάποιοι που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν γίνεται να στερηθούν την πρόσβαση σε βασικά αγαθά και αφετέρου θα δημιουργηθεί πρόβλημα και με τις ατελείωτες ουρές.