ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός ο Στ. Τσιτσιπάς

«Θέλω να παίζω το καλύτερό μου τένις εδώ, είναι ένα όνειρο να βρίσκομαι εδώ και να παίζω σε αυτό το γήπεδο και να δίνω τα πάντα», τόνισε σε δήλωσή του.

Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση ο 22χρονος πρωταθλητής του τένις, Στέφανος Τσιτσιπάς «πέρασε» στα ημιτελικά του τουρνουά Ρολάν Γκαρός. 

Ο  Έλληνας πρωταθλητής νίκησε με 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-3) τον αντίπαλό του Αντρέι Ρούμπλεφ και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, καταγράφοντας τη δεύτερη παρουσία του στην τετράδα ενός Major τουρνουά, μετά το Australian Open το 2019. Αντίπαλός του θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα. 

Απόψε, ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στη διοργάνωση και με τέτοια απόδοση έκανε πολύ δύσκολο το έργο του αντιπάλου του, του οποίου επιβλήθηκε «καθαρά», ευκολότερα του αναμενόμενου και χωρίς να χάσει σετ για τέταρτο κατά σειρά παιχνίδι.

Η μοναδική απώλεια που είχε ο Τσιτσιπάς ήταν στον εναρκτήριο αγώνα του, όταν βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ. Από εκείνο το σημείο ακολούθησαν 15 συνεχή κερδισμένα σετ, ενδεικτικά της αγωνιστικής κατάστασης αλλά και της ψυχολογίας στην οποία βρίσκεται ο νεαρός πρωταθλητής.

Η μέτρια εκκίνηση στον αποψινό αγώνα (δέχθηκε break με το «καλημέρα») δεν πτόησε τον Τσιτσιπά, που μετά το υπέρ του 5-3 στο πρώτο σετ... άλλαξε ταχύτητα κι άφησε τον ταλαντούχο Ρούμπλεφ απλώς να παρακολουθεί τον καλπασμό του προς τη νίκη. Το σερβίς του Τσιτσιπά ήταν εξαιρετικό, το παιχνίδι του από τη βασική γραμμή επίσης και η συνολική παρουσία του απέπνεε σιγουριά κι αυτοπεποίθηση, στοιχεία που αν εμφανιστούν και στον ημιτελικό μπορούν να τον φέρουν ακόμη κι ως τον τελικό.

«Αν σας πω, δεν θα είναι μυστικό πλέον για το τι έκανα και κέρδισα εύκολα. Νιώθω πολύ άνετα παίζοντας εδώ και παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησα καλά, θυμάμαι πως είμαι ένας αγωνιστής και στις δύσκολες στιγμές παλεύω, βάζω το μυαλό μου να δουλέψει για να τα καταφέρω», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Θέλω να παίζω το καλύτερό μου τένις εδώ, είναι ένα όνειρο να βρίσκομαι εδώ και να παίζω σε αυτό το γήπεδο και να δίνω τα πάντα. Πάντα έχανα τα μαθήματα στο σχολείο για να βλέπω τα παιχνίδια στο Ρολάν Γκαρός. Σε ευχαριστώ Παρίσι, σε αγαπώ», συμπλήρωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα ανοίξουν τα γήπεδα από τις 13 Φεβρουαρίου, από 6/3 με κάμερες

Υπάρχει μία νέα Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, η οποία θα επιβάλει δρακόντειες κυρώσεις με κατ' εξοχήν κύρωση το κλείσιμο των γηπέδων από φιλάθλους αν πέσει επικίνδυνο αντικείμενο στο γήπεδο.
panathinaikos_gipedo
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για καταπολέμηση της βίας σε αγώνες

Υλοποιείται η αναγνώριση και λειτουργία μίας Λέσχης Οργανωμένων Οπαδών ανά έμβλημα ομάδας, όπως ακριβώς την εξήγγειλε ο πρωθυπουργός όπως και η εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου (κάμερες) υψηλής ευκρίνειας σε κάθε περιοχή του γηπέδου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pulse: Το 47% βλέπει θετικά την δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων

Δεύτερο κόμμα κατατάσσεται το ΠΑΣΟΚ στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Σκάι, ενώ παράλληλα, καταγράφεται και νέα υποχώρηση των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τη μέτρηση του Νοεμβρίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στου Ρέντη: Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του 18χρονου

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο. Ταυτόχρονα, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές σε άγνωστους δράστες.