ΓΔ: 1422.63 0.36% Τζίρος: 48.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:51:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σεισμός 5,2R ανοιχτά της Σητείας- Προηγήθηκαν άλλοι 4 σεισμοί

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 47 χιλιόμετρα ΒΒΑ της Σητείας. Είχαν προηγηθεί τέσσερις σεισμικές δονήσεις.

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:11, 350 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 47 χιλιόμετρα ΒΒΑ της Σητείας.

Είχαν προηγηθεί τέσσερις σεισμικές δονήσεις, η πρώτη από τις οποίες χαρακτηρίζεται «ισχυρή», στον θαλάσσιο χώρο περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας στην Κρήτη. 

Συγκεκριμένα, η πρώτη -«ισχυρή»- δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας· η δεύτερη, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας· και η τρίτη, μεγέθους 4,1 βαθμών Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, κατά το Ινστιτούτο.

Στη συνέχεια το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι στις 05:38 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 348 χιλιόμετρα ΝΑ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 47 χιλιόμετρα ΒΒΑ της Σητείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

earthquake-larisa-seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν εμπνέει ανησυχία η σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών Ρίχτερ στη Σύμη

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Λέκκας στην ΕΡΤ, αν και πρόκειται για μία σεισμογενή περιοχή που μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ προσέθεσε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.
kikilias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Ξεκινάει ο υποχρεωτικός προσεισμικός έλεγχος των κτιρίων

Όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σκοπός του προγράμματος μεταξύ άλλων είναι να εντοπιστούν τα κτίρια που παρουσιάζουν δομικά προβλήματα και να καταγραφούν όσα στεγάζουν κρίσιμες υποδομές του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Kikilias-Vasilis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Έρχεται η άσκηση αντιμετώπισης μεγάλου σεισμού «ΜΙΝΩΑΣ»

Στόχοι της άσκησης είναι να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν ο συντονισμός των υπηρεσιών και της διαδικασίας συλλογής και αξιολόγηση των πληροφοριών και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης κρίσεων.
earthquake-larisa-seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ κοντά στην Αταλάντη, έγινε αισθητός στην Αττική

Της δόνησης αυτής, ακολούθησαν δύο μικρότερες μέσα σε διάστημα μικρότερο των 10 λεπτών. Ο πρώτος ήταν 2,5 Ρίχτερ στα 9 χλμ ΒΔ του Ορχομενού και ο δεύτερος 2,6 Ρίχτερ στα 5χλμ ΔΝΔ της Αταλάντης.