ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σχεδόν αίθριος ο καιρός σήμερα με κατά τόπους νεφώσεις

Στην Αττική ο καιρός θα είναι σήμερα σχεδόν αίθριος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με λίγες παροδικές νεφώσεις και τη θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις θα παρουσιαστούν σήμερα παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα βορειοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά της Μακεδονίας και της Θράκης, με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.  Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά έως 6 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες παροδικές νεφώσεις θα δουν σήμερα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αρχικά σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε Θεσσαλία, ανατ. Στερεά, Εύβοια και ανατ. Πελοπόννησο. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν θα έχουν οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Βορειοδυτικοί 3 με 4 τοπικά έως 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 19 έως 26 και στην Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του ανατ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα βόρεια βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις και το βράδυ στα βόρεια 6 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι σήμερα σχεδόν αίθριος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ οι άνεμοι.

Σχεδόν αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με λίγες παροδικές νεφώσεις και τη θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ οι άνεμοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης

Λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.