ΓΔ: 1458.69 0.75% Τζίρος: 95.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:47:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και κατά τόπους νεφώσεις ξεκινάει η εβδομάδα

Στην Αττική θα παρουσιαστούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως ως το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 - 23 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στη Θεσσαλονίκη.

Τοπκές βροχές προβλέπονται στα ανατολικά και νότια, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια και πρόσκαιρα στα βόρεια θαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί και θα ενισχυθούν στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Η υπόλοιπη Μακεδονία και η Θράκη θα έχουν λίγες νεφώσεις. Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Εξασθένηση το απόγευμα. Aπό 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα παρουσιαστούν στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα νότια τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές από το μεσημέρι, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία και στην ανατολική Πελοπόννησο, ενώ μέχρι το μεσημέρι στα βορειοανατολικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ οι άνεμοι. Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Οι Κυκλάδες και η Κρήτη θα έχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωϊνές ώρες. Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις θα έχουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ οι άνεμοι.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών θα έχει η Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να φτάνει από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι οι άνεμοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης

Λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.