ΓΔ: 1440.37 -0.58% Τζίρος: 7.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:02:51 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

«Καμπανάκι» για το νέο ρεκόρ κρουσμάτων - Ποιες περιοχές είναι σε επιφυλακή

Kρίσιμα σταθερή η κατάσταση στην Αττική, έκκληση στους κατοίκους Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης και Καστοριάς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σε εγρήγορση και η πόλη των Σερρών.

Έντονη ανησυχία συνεχίζουν να προκαλούν τα αλλεπάλληλα νέα ρεκόρ στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, με νέα μέτρα να τίθονται στο τραπέζι των ειδικών. 

Εχθές, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ με 667 νέα κρούσματα και επιπλέον 8 θανάτους. Το σύνολο των κρουσμάτων φθάνει, πλέον, στα 26.469, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 87.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, χαρακτήρισε κρίσιμα σταθερή την κατάσταση στην Αττική, ενώ απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Καστοριάς, να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα. Σε εγρήγορση βρίσκεται και η πόλη των Σερρών, λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων.

Σήμερα, τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχουν σύσκεψη για την αξιολόγηση του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, ενώ χθες το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Νίκο Χαρδαλιά και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την εκτίμηση της κατάστασης. 

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος είπε πως «οι εστίες είναι πολλές. Η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα» και πρόσθεσε πως όσο αυξάνοντα τα κρούσματα μετά από κάποιες ημέρες «θα αυξηθούν διασωληνώσεις και νεκροί». Αναφερόμενος στα ποιοτικά δεδομένα της έξαρσης της πανδημίας ανέφερε ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι σχετικά μικροί και οι νέοι με τη σειρά τους μεταδίδουν τον ιό σε μεγαλύτερους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, koronoios, covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα, 22 οι θάνατοι

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 78% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.