ΓΔ: 786.91 1.56% Τζίρος: 23.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:35:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δράσεις ύψους 330 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση της φτώχειας

Με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους.

Συνάντηση εργασίας θα έχουν αύριο στις 12:00 μ.μ στο ξενοδοχείο Κάραβελ (αίθουσα Horizon) οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για την ανακούφιση της φτώχειας και την κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών ομάδων σε δήμους και νομούς της χώρας.

Η συνάντηση αυτή γίνεται με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Μέρα Εξάλειψης της Φτώχειας, και θα παραστούν σε αυτήν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ από πλευράς Υπουργείου Εργασίας θα είναι παρόντες η Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μηχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης.

Στην συνάντηση έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα καθώς το κυρίαρχο θέμα συζήτησης θα είναι η υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), ύψους 330 εκατ. ευρώ για 2014-2020, που στόχο έχουν την ανακούφιση της φτώχειας και την κοινωνική ενσωμάτωση των απόρων-ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλους τους δήμους και τους νομούς της χώρας.

Θυμίζουμε ότι διαχειριστική αρχή των προγραμμάτων του ΤΕΒΑ είναι το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ) -το οποίο είναι και διοργανωτής της αυριανής συνάντησης- ενώ παρόντες αύριο θα είναι και εκπρόσωποι των 57 Κοινωνικών Συμπράξεων μέσω των οποίων υλοποιείται το βασικό πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠΙ).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως τις 19/2 το μεταβατικό διάστημα για τις βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας , έως και τις 19/2/2021 και ώρα 05:59, οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους και με τα παλαιά έντυπα.