Φώτο: ΑΠΕ

Αποζημιώσεις για αναστολή εργασίας ζητούν δημοτικοί υπάλληλοι

«Οι υπάλληλοι αυτοί θα μείνουν ξεκρέμαστοι και αν η Πολιτεία δεν αναλάβει να τους αποζημιώσει για το χρόνο που θα μείνουν κλειστές οι δομές, πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να καλυφθούν, από τα ταμεία των δήμων» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ,

Την αποζημίωση των υπαλλήλων δημοτικών δομών, αθλητισμού και πολιτισμού, που θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, λόγω covid-19, ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

«Οι υπάλληλοι αυτοί, που είναι πολυάριθμοι, θα μείνουν ξεκρέμαστοι και αν η Πολιτεία δεν αναλάβει να τους αποζημιώσει για το χρόνο που θα μείνουν κλειστές οι δομές, όπως έκανε για εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να καλυφθούν, από τα ταμεία των δήμων και των νομικών τους προσώπων, αφού δεν θα υπάρχουν αντίστοιχα έσοδα» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Επίσης η Ένωση ζητά καλύτερη ενημέρωση των δημάρχων για τα κρούσματα κορονοϊού στους δήμους τους.

Οι προτάσεις διατυπώθηκαν και εγκρίθηκαν σε συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΕΔΚΜ, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε συνέχεια της ενημερωτικής σύσκεψης που συγκάλεσε προ ημερών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, παρουσία δημάρχων της Θεσσαλονίκης, για τον καλύτερο συντονισμό κράτους και αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως ενημέρωσε το σώμα ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς συμφώνησε να ενημερώνει προσωπικά τους δημάρχους, κυρίως των περιοχών που έχουν αυξημένα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Η αυτοδιοίκηση και στην πρώτη φάση της πανδημίας και τώρα είναι παρούσα. Συντονίζουμε τις ενέργειές μας για να αποφύγουμε ένα μερικό ή καθολικό lockdown» δήλωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

Το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ, εξέφρασε επίσης την αντίθεση του στις μαζικές αποσπάσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ σε κεντρικές υπηρεσίες του κράτους, ή σε άλλα νομικά πρόσωπα δίχως να ερωτάται ο δήμος, ενώ έκρινε "επιτακτική" την ανάγκη ενίσχυσης των δήμων με νέες προσλήψεις, μόνιμου προσωπικού.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκαπέντε μήνες θα διαρκέσουν τα έργα συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι θα γίνει «μια νέα γενναία συντήρηση στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, ειδικά στο τμήμα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταγή χιλίων ευρώ από το «Voltάρω 2019» στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Πρόκειται για το ποσό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του «Voltάρω 2019», της διαδραστικής εκδήλωσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και την Ηλεκτροκίνηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνεται ο αριθμός των λεωφορείων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Έρευνες προωθεί ο ΟΑΣΘ για το δίκτυο των στάσεων και τον χρόνο αναμονής του επιβατικού κοινού ενώ προγραμματίζει την αύξηση του αριθμού των λεωφορείων που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης μέσα στον Ιανουάριο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προ των πυλών ο ηλεκτρονικός προγραμματισμός των εξετάσεων οδήγησης

Ο ηλεκτρονικός προγραμματισμός, όπως και μια σειρά άλλων προτάσεων, περιλαμβάνεται στη δέσμη νομοθετικών παρεμβάσεων που έχει καταθέσει ο περιφερειάρχης Αττικής για την αναμόρφωση του συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταθεροποιήθηκε και πάλι το ιικό φορτίο στα λύματα στη Θεσσαλονίκη

Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορονοϊού στα αστικά απόβλητα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού με βάση 24 περιβαλλοντικούς παράγοντες.