ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Βελτιώνεται ο καιρός, παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι

Μικρή πτώση θα καταγράψει η θερμοκρασία με τους βόρειους ανέμους να πνέουν με ένταση έως 7 μποφόρ. Νεφώσεις στην Αθήνα και ηλιοφάνεια στη Θεσσαλονίκη.

Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 εκτός από τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα όπου αναμένονται βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις πρωινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές δεν αποκλείονται τοπικά σύντομες χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα σταδιακά τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με μικρή πιθανότητα σύντομων ασθενών βροχών στην Πίνδο.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και μετά το μεσημέρι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι θα ενισχυθούν σημαντικά στα 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 20, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 4 έως 21, στα νότια ηπειρωτικά από 10 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 22, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 23, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 16 έως 22 και στην Κρήτη από 15 έως 24 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ, κυρίως στον Θερμαϊκό Κόλπο. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5, και από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ. Στην περιοχή των Δωδεκανήσων τοπικά οι άνεμοι θα γίνουν θα πνέουν έως 6 μποφόρ κατά τη διάρκεια των καταιγίδων. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παιδική χαρά χιόνι
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πού θα χιονίσει αύριο σύμφωνα με τις προβλέψεις

Αύριο προβλέπονται τοπικές βροχές σε Κρήτη, ανατολικές Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός, άνεμοι βόρειοι, θερμοκρασία σε άνοδο και παγετός στα ηπειρωτικά.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Χαλαζόπτωση και χιόνια στα ορεινά, προβλήματα στην κυκλοφορία

Η κακοκαιρία πλήττει το νησί με πτώση θερμοκρασίας, βροχές, χαλάζι και χιόνια στα ορεινά. Προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση, με τις αρχές να συστήνουν προσοχή και περιορισμό μετακινήσεων.