ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ηλιοφάνεια αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Βελτιώνεται ο καιρός σε ολόκληρη την χώρα με τους ανέμους να είναι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα υπάρξουν τοπικές βροχές στη Πελοπόννησο.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο και πιθανόν στην Κρήτη, μέτριοι και τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Για το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση τις μεσημεριανές ώρες.

Επίσης, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, στα νησιά του Αιγαίου και στην Πελοπόννησο, με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 16 βαθμούς), 14 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 14 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 22 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τις βραδινές ώρες ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Καρπάθιο Πέλαγος πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες ισχυροί 6 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης

Λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.