ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μειώθηκαν κατά 90% τα έσοδα της βιομηχανίας γάμου λόγω της πανδημίας

Το 2021 αναμένεται να υπάρξει... «συνωστισμός» στους ναούς καθώς πολλά ζευγάρια δεν κατάφεραν να παντρευτούν φέτος λόγω της πανδημίας. Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι πολιτικοί γάμοι.

Το lockdown τον Μάρτιο και στη συνέχεια το «ψαλίδισμα» των καλεσμένων προκάλεσαν αναστάτωση στους μελλόνυμφους που πήγαιναν το μυστήριο από αναβολή σε αναβολή. Η βιομηχανία του γάμου έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα λόγω πανδημίας με τα έσοδα, σε πολλές περιπτώσεις, όπως εξηγεί η κ. Ελευθερίου, να έχουν συρρικνωθεί σε ποσοστό ακόμη και 90%.

Οι υποψήφιες νύφες πήραν τα νυφικά τους αλλά πολλές απ' αυτές απλώς τα κρέμασαν στην ντουλάπα κι επιδόθηκαν σε αναζήτηση νέας ημερομηνίας για τον γάμο τους, εντός του 2021 καθώς τα Σαββατοκύριακα για τη νέα χρονιά είναι ήδη ...ρεζερβέ! Όπως είπε, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» η σχεδιάστρια νυφικών από τη Θεσσαλονίκη Ντενίζ Ελευθερίου, αρκετές νύφες για τις οποίες έχει ήδη σχεδιάσει τα νυφικά τους, ψάχνουν και δεν βρίσκουν την ημερομηνία που θέλουν για το μυστήριο.

«Έχουν κλείσει όλα τα Σάββατα και όλες οι Κυριακές. Μόνο Δευτέρα- Τρίτη- Τέταρτη έχουν μείνει. Ακόμη και οι Πέμπτες είναι κλεισμένες για του χρόνου, ειδικά στις εκκλησίες που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, όπως λένε οι νύφες. Είναι αφενός οι γάμοι που "ξέμειναν" από το 2020 και αφετέρου αυτοί που ήταν ήδη προγραμματισμένοι για τη νέα χρονιά, όποτε γίνεται σχεδόν διπλάσιος ο αριθμός για το 2021», ανέφερε η κ. Ελευθερίου.

Όπως όλα δείχνουν, το νέο έτος -και ειδικά την Άνοιξη- θα επικρατεί «μποτιλιάρισμα» από ζευγάρια στους ιερούς ναούς καθώς οι περισσότεροι απ' όσους είχαν αναβάλει, λόγω των περιοριστικών μέτρων, τους όρκους αιώνιας αγάπης έσπευσαν να κλείσουν ημερομηνία και να προγραμματίσουν τον γάμο τους, με την ελπίδα να πάνε όλα καλά.

«Υπάρχουν γάμοι που αναβλήθηκαν και τρεις φορές. Ένα ζευγάρι που ο γάμος θα γινόταν στις 5 Σεπτεμβρίου άλλαξε αρχικά την ημερομηνία για το Μάιο του 2021. Βλέποντας ότι η κατάσταση με τα κρούσματα πήγαινε καλά το καλοκαίρι αποφάσισαν να "μετακομίσουν" την ημερομηνία προς τα πίσω και πάλι και να κάνουν τον γάμο στις 31 Οκτωβρίου 2020. Δεν ξέρω αν έγινε τελικά. Το νυφικό παραδόθηκε αλλά την ημέρα εκείνη ανακοινωθήκαν τα μέτρα», εξηγεί η σχεδιάστρια.

Υπήρξαν βέβαια και ζευγάρια -και μάλιστα πολλά- που σύμφωνα με την κ. Ελευθερίου, μετά το σοκ της πρώτης αναβολής, έκαναν τελικά τον γάμο τους με «ψαλίδισμα» καλεσμένων αποστάσεις και χωρίς γλέντι μέχρι πρωίας και μάλιστα το απόλαυσαν.

Τρέχουν και για πολιτικούς γάμους τα ζευγάρια

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και για τους πολιτικούς γάμους στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής, που είναι και αρμόδιος για την τέλεση των πολιτικών γάμων, σημείωσε πως τα ζευγάρια κλείνουν ημερομηνίες στο δημαρχείο και μάλιστα με βιασύνη.

«Στην υπηρεσία του δημοτολογίου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα για τους πολιτικούς γάμους. Βιάζεται ο κόσμος να παντρευτεί, ζητούν ημερομηνίες όσο πιο σύντομα γίνεται, ειδικά τώρα που είμαστε σε lockdown. Για να καταλάβετε, τηλεφώνησε στο γραφείο μου μια κοπέλα πως θα έρθει ο αρραβωνιαστικός της από Γερμανία και πως έπρεπε να κάνω τον γάμο άμεσα. Έκλεισε το ραντεβού, έκλεισε όμως και το αεροδρόμιο, και τελικά ο γάμος δεν έγινε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβαρλής .

Μεγάλη ζήτηση έχει και η 2α Ιανουαρίου 2021 και ήδη έκλεισαν ζευγάρια να παντρευτούν με το που θα μπει η νέα χρονιά έστω και με την παρουσία μόνο των κουμπάρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ