Φωτο: Shutterstock

Ο δήμος Πειραιά παρέλαβε το ανακαινισμένο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καμινίων

Tο ανακαινισμένο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καμινίων παρέλαβε σήμερα o δήμος Πειραιά, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εκτεταμένες εργασίες για την πλήρη ανακατασκευή του.

Tο ανακαινισμένο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καμινίων παρέλαβε σήμερα o δήμος Πειραιά, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εκτεταμένες εργασίες για την πλήρη ανακατασκευή του. Το έργο υλοποιήθηκε από τον δήμο Πειραιά, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καμινίων, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Υμηττού και Μουτσοπούλου, αφαιρέθηκε όλη η παλιά οροφή και τοποθετήθηκε νέα, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά σύστημα εξαερισμού και νέος φωτισμός, έγινε απόφραξη φρεατίων και ξηλώθηκαν οι κερκίδες. Επίσης, τοποθετήθηκε νέο παρκέ και νέες κερκίδες, νέος πίνακας για το σκορ, καθώς και νέο σύστημα θέρμανσης του γηπέδου (ενεργειακή αναβάθμιση), ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν και τα νέα αποδυτήρια.

Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της σημείωσε πως νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανη που παραδόθηκε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καμινίων στον δήμο Πειραιά, τονίζοντας παράλληλα πως η αντιπεριφέρεια συνέβαλε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η ολική ανακαίνιση του γηπέδου. «Το «νέο» γήπεδο μπάσκετ Καμινίων είναι πραγματικά όμορφο και σύγχρονο και εύχομαι να το χαρούν τα παιδιά, οι δημότες και τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας και να το προστατεύσουν. Ως πρώην αθλήτρια και ως πρώην πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., πιστεύω πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργούνται ασφαλείς και λειτουργικές αθλητικές υποδομές, καθώς εκτός των άλλων, βοηθούν στο να ασχοληθούν όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι με τον αθλητισμό, ανέφερε η κα Αντωνάκου.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε πως η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, ενώ ανέφερε πως τα τελευταία 5 χρόνια έχουν υλοποιηθεί ανακατασκευές γηπέδων και γυμναστηρίων σε ολόκληρη την πόλη, όπως είναι τα γήπεδα Φοίνικα, Πορφύρα και Αγίου Διονυσίου, το κλειστό γυμναστήριο «Σαλπέας», το «Θεμιστόκλειο» - το οποίο θα παραδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα - γήπεδα μπάσκετ, beach volley και 5x5 στα Βοτσαλάκια. Ο δήμαρχος τόνισε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργηθούν στην πόλη αθλητικές εγκαταστάσεις που θα αρμόζουν στην αθλητική ιστορία της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η σωματική δραστηριότητα αποτρέπει 4.600 πρόωρους θανάτους στην Ελλάδα ετησίως

Εκτιμήθηκε ότι, λόγω της σωματικής δραστηριότητας, ο αριθμός των πρόωρων θανάτων είναι κατά μέσο όρο 15% χαμηλότερος κάθε χρόνο (14% για τις γυναίκες και 16% για τους άνδρες), από ό,τι θα ήταν χωρίς τη σωματική άσκηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς αλλαγές η ΚΥΑ για την κατ΄ εξαίρεση χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων

Και για την επόμενη εβδομάδα επιτρέπεται η χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίων, κλειστών και ανοιχτών, καθώς και ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, από αθλητές σωματείων, ΑΑΕ και ΤΑΑ ηλικίας 13 ετών και άνω.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ήρθαν για να μείνουν τα ποδήλατα στους ελληνικούς δρόμους;

Στροφή των Ελλήνων προς τη χρήση ποδηλάτου παρατηρήθηκε στη διάρκεια της καραντίνας. Τώρα, δημιουργούνται προσωρινοί ποδηλατοδρόμοι στην Αθήνα για να γίνει αυτή η αλλαγή μέρος της καθημερινότητά μας.