ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
odontiatroi, dentist, giatroi, ygeia
Φώτο: Shutterstock

Εντάσσονται στα μέτρα στήριξης γιατροί και οδοντίατροι

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε πως θα στηριχθούν οι επαγγελματίες και είχαν ενταχθεί την άνοιξη στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Στα μέτρα στήριξης των ελευθεροεπαγγελματιών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα συμπεριληφθούν τελικά οι ιατροί και οι οδοντίατροι της χώρας, αναφέρει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, μετά από επιστολή που έστειλε από κοινού με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στον υπουργό Εργασίας, καθώς η εξαίρεση τους από τα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί δημιουργούσε θέμα ισονομίας.

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία σημειώνει ότι, «η κυβέρνηση αρχικά δεν είχε εντάξει τους ιατρούς και οδοντιάτρους στη λίστα με τους επαγγελματίες που θα λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, αλλά έπειτα από την έντονη διαμαρτυρία της ιατρικής και οδοντιατρικής κοινότητας, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσε πως θα συμπεριληφθούν στη λίστα και άλλες επιστημονικές κατηγορίες, οι οποίες επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Δεβλιώτης είχαν αποστείλει σχετική επιστολή στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, τονίζοντας πως «οι υγειονομικοί, παρά την υγειονομική φύση της κρίσης, πλήττονται οικονομικά και ειδικά οι νέοι, λόγω του περιορισμού των κύκλων των εργασιών τους, με την εξυπηρέτηση κυρίως επειγόντων περιστατικών, απόρροια των οδηγιών που έχουν εκδοθεί για τα ειδικά πρωτόκολλα και την αποφυγή των μετακινήσεων».

Οι δύο πρόεδροι σημειώνουν ότι «η εξαίρεση των ιατρών και των οδοντιάτρων από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις θα έθετε θέματα ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης». Τελικά, προσθέτουν ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε, ότι θα στηρίξει τους επαγγελματίες που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία και είχαν ενταχθεί την άνοιξη στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του υπουργείου Οικονομικών

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

loan
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οικονομική ασφυξία κάνουν λόγο οι μονάδες Υγείας του ιδιωτικού τομέα

Σοβαρές ανησυχίες εκφράζουν οι φορείς ΠΦΥ, καθώς οι τεράστιες παλιές οφειλές τους, δημιουργούν μείζον πρόβλημα για την συνέχιση της λειτουργίας τους. Αιτούνται προς το Υπουργείο Οικονομικών, διαγραφή μέρους των οφειλών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τακτικές συσκέψεις στο ΥΠΟΙΚ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Στη σύσκεψη αποτιμήθηκε η κατάσταση, αξιολογήθηκαν οι αρχικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, συζητήθηκαν εναλλακτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή του και αποφασίστηκε η διενέργεια τακτικών συναντήσεων με τη συμμετοχή και του Υπουργείου Υγείας.