ΓΔ: 2334.66 -0.54% Τζίρος: 642.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:40
Νίκος Παπαθανάσης βουλή
Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Έργο 2 εκατ. για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Καστοριάς

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ν. Παπαθανάσης, θα βελτιωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα του νοσοκομείου και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της λειτουργίας και της οικονομικής του βιωσιμότητας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ανακοινώνει την ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς στο Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027», που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η δράση, προϋπολογισμού 2.054.725 ευρώ, αφορά σε παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιριακού συγκροτήματος του Νοσοκομείου, συνολικής επιφάνειας 5.800 τ.μ. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εγκατάσταση συστήματος αντλιών θερμότητας, η εγκατάσταση διασυνδεδεμένου φωτοβολταϊκού σταθμού με χρήση του μηχανισμού net metering, η θερμοπρόσοψη των κτιρίων, η τοποθέτηση νέων κλιματιστικών υψηλής απόδοσης και φωτιστικών LED.

Η υλοποίηση του έργου, την απόφαση ένταξης του οποίου υπέγραψε ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, κ. Πελοπίδας Καλλίρης, συνάδει με τους στόχους που έχουν τεθεί στο  Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και θα συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του Νοσοκομείου, στη μείωση των εκπομπών CO2 και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της λειτουργίας και της οικονομικής του βιωσιμότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο αποδήμων

Στο Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για επιστολική ψήφο στους Απόδημους Έλληνες και τον ορισμό εκλογικής περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού από τον υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Μήνυμα Πιερρακάκη στον ΟΔΔΗΧ, η κληρονομία ΣΥΡΙΖΑ και νέα deals Μασούτη

Η αγωγή 5 δισ. Τραμπ κατά Τζέιμι Ντάιμον, η επίσκεψη Πιερρακάκη στον ΟΔΔΗΧ, η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Κωστή Χατζηδάκη, η casual κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έρχονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Chevron και τα νέα deals Μασούτη.
Αντλία πετρελαίου Rosneft
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Μείωση 24% στα έσοδα από πετρέλαιο-αέριο, χαμηλό 4ετίας

Τα έσοδα της Ρωσίας από πετρέλαιο και φυσικό αέριο μειώθηκαν το 2025 κατά 24%, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, καθώς ανήλθαν στα 8,48 τρισεκατομμύρια ρούβλια έναντι 11,13 τρισ. το 2024.
Αγωγός φυσικού αερίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Μακεδονία: Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε ο νέος αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή αγωγού υψηλής πίεσης προς τη Δυτική Μακεδονία, έργο 188 εκατ. ευρώ και «hydrogen ready», με στόχο την ενεργειακή μετάβαση και την τροφοδοσία κρίσιμων περιοχών.