ΓΔ: 1386.79 0.41% Τζίρος: 47.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:21:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Έκρηξη σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στη Σ. Αραβία

Το πλοίο φέρεται ότι χτυπήθηκε από νάρκη, η οποία προκάλεσε ρήγμα, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το πλήρωμά του είναι σώο και δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Με νάρκη κτυπήθηκε τάνκερ ελληνικό συμφερόντων το οποίο βρίσκονταν στη Σ. Αραβία, όπως αναφέρει το Reuters. Πρόκειται για το πλοίο Agrari MT με σημαία Μάλτας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο από την έκρηξη προκλήθηκε ρήγμα, ωστόσο το πλήρωμα είναι σώο και, βάσει των πρώτων πληροφοριών δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Το πλοίο έπλεε κοντά στην ακτή της Σαουδικής Αραβίας, ενώ μέσα σε αυτό επέβαιναν Σαουδάραβες αξιωματούχοι, σύμφωνα με την εταιρεία. Η Σαουδική Αραβία δεν επιβεβαίωσε το συμβάν. Το συμβάν ανέφερε η βρετανική εταιρεία ασφάλειας, Ambrey, αποδίδοντας την έκρηξη σε νάρκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο του υπ. Ναυτιλίας το μεταφορικό ισοδύναμο για Κρήτη

Στη συνάντηση με τα επιμελητήρια του νησιού επισημάνθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του μέτρου ιδίως στις μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο app για τους ναυτικούς αποτυπώνει όλο τον ασφαλιστικό τους βίο

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο για τους νέους ναυτικούς, όσο και για τους παλαιότερους, καθώς θα μπορούν να έχουν μηχανογραφημένη εικόνα των τελευταίων χρόνων του ασφαλιστικού τους βίου. 
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ανακοίνωση της ναυτιλιακής για το τραγικό γεγονός στη Γλυφάδα

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα», ενώ χαρακτηρίζει τον δράστη «κοινό δολοφόνο».
raptor ship
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ναυτικών του RAPTOR

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο. Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά της Λέσβου με 14 άτομα πλήρωμα

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή βρίσκονται πέντε φρεγάτες, ενώ έχουν αποπλεύσει και τρία σκάφη του Λιμενικού. Στην επιχείρηση συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο και έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.