Από 1η Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Την 1η Νοεμβρίου ξεκινούν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν για 10 ημέρες. Οι συστάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών προς τους καταναλωτές.

Ξεκινούν από 1η Νοεμβρίου οι 10ήμερες φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών υπενθυμίζει στους καταναλωτές που θα πραγματοποιήσουν αγορές εκείνη την περίοδο να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις υποχρεώσεις που οι καταστηματάρχες ωφείλουν να τηρούν.

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις αυτές είναι η υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής  των εκπτωτικών ειδών. Υπενθυμίζεται ακόμα οτι επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Tέλος, οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

emporio, lockdown, katastimata
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων Νοεμβρίου ζητούν οι έμποροι

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, το χονδρικό εμπόριο και άλλοι κλάδοι βλέπουν τον τζίρο τους να μηδενίζεται εξαιτίας των κλειστών καταστημάτων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση αλλά περίμενε περισσότερα το εμπόριο από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αναφερόμενος στο πακέτο των 32 δισ. ευρώ σε πόρους που εξασφάλισε η κυβέρνηση, πως περιμένει να υπάρξει μια «δίκαιη μοιρασιά της ελπίδας και της προοπτικής»