ΓΔ: 869.9 0.63% Τζίρος: 34.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astinomia, astynomia, ELAS
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

ΕΛ.ΑΣ.: Βεβαιώθηκαν 1.268 παραβάσεις και πρόστιμα 510.650 ευρώ

Η Ελληνική Αστυνομία και οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες πραγματοποίησαν συνολικά 50.889 ελέγχους. Αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε σε δυο επιχειρήσεις.

Συνολικά πρόστιμα ύψους 510.650 ευρώ, κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία (1) επιχείρηση και κύρωση αναστολής λειτουργίας δέκα (10) ημερών σε άλλη μία (1) επιχείρηση επέβαλλαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, Δημοτική Αστυνομία, Σ.ΕΠ.Ε. και Ε.Α.Δ.) μετά τους συνολικά 50.889 ελέγχους που πραγματοποίησαν το Σάββατο 5/12 όπου και κατέγραψαν 1.628 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η  Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (50.444).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

  • Μη χρήση μάσκας
  • Μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων
  • Μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα)

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

α) Στην Περιφέρεια Αττικής, κλιμάκιο της ΕΑΔ και της ΕΛ.ΑΣ. επέβαλλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υπεραγοράς (super market), λόγω μη επίδειξης προγράμματος ειδικής απολύμανσης σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια (μη τήρηση κανόνων υγιεινής και απολύμανσης).

β) Από την ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα συνολικά για παραβίαση των κανόνων λειτουργίας των καταστημάτων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

γ) Η ΕΛ.ΑΣ., στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επέβαλλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000€ και δέκα (10) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε πολυκατάστημα για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astynomia-elegxos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους 89.201 οι έλεγχοι χθες, 597 οι παραβάσεις και μία σύλληψη

Στην Αττική, πραγματοποιήθηκε σύλληψη και επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής και μη τήρηση του ορίου πελατών.
astynomia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμα 124.350 ευρώ και 5 συλλήψεις για παραβιάσεις των μέτρων

Συνεχίστηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας όπου επιβλήθηκαν βαρύτατα πρόστιμα σε ιδιώτες που πραγματοποιήσαν κοινωνικές εκδηλώσεις και επιχειρηματίες για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.