ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Hardalias, Koronoios, Lockdown, Politiki Prostasia
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Επιβολή αυστηρών μέτρων περιορισμού σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Κλείσιμο κομμωτηρίων και απαγόρευση του click away. Η εφαρμογή των μέτρων ξεκινά αύριο για 7 ημέρες.

Την επιβολή ιδιαίτερα αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τις περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Ν. Χαρδαλιάς. 

Πρόκειται για περιοχές οι οποίες βρίσκονται στο «κόκκινο» με συνεχή αύξηση των κρουσμάτων και φόβους ότι μπορούν να αποτελέσουν εστίες για περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας στην Αττική. 

Στα μέτρα περιλαμβάνεται η απαγόρευση -με εξαίρεση των εργαζομένων που έχουν βεβαίωση από τον εργοδότη τους- κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, ενώ δεν θα ισχύσει το μέτρο του click away στο λιανικό εμπόριο και θα διακοπεί η λειτουργία των κομμωτηρίων. 

Όπως τόνισε στην έκτακτη ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς «η κατάσταση παραμένει δύσκολη σε ορισμένες περιοχές λόγω αυξημένου ιικου φορτίου», τόνισε αναφέροντας ότι επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, εξαιρουμένων των εργαζομένων που θα φέρουν έγγραφο από τον εργοδότη τους. Επίσης, απαγορεύεται το click away στη λιανική και κλείνουν τα κομμωτήρια». Η εφαρμογή των μέτρων ξεκινά αύριο στις 6 το πρωί και θα έχει διάρκεια 7 ημερών.

Αναλυτικά τα μέτρα είναι τα ακόλουθα: 

  1. Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, εκτός από τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα παρουσιάζουν ειδική βεβαίωση από τους εργοδότες τους
  2. Αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένου και κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και νυχάδικων
  3. Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών, εξαιρουμένου των κηδειών έως 10 άτομα
  4. Μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό με rapid test και καθετοποιημένη ιχνηλάτιση των επαφών
  5. Εντατικοποίηση ελέγχων σε εργαζομένους των επιχειρήσεων στις περιοχές αυτές
  6. Μοριακός έλεγχος κάθε 5 ημέρες των εργαζομένων και των τροφίμων στα γηροκομεία
  7. Διανομή μασκών στον πληθυσμό
  8. Απομόνωση ασθενών που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομεία, σε ειδικούς χώρους
  9. Αναστολή λειτουργίας λαϊκών
  10. Τεστ σε πωλητές για τη μεταφορά εμπορευμάτων ανά τριήμερο
  11. Εντατικοποίηση ελέγχων τήρησης εφαρμογής των μέτρων
     

Την επιβολή των αυστηρών μέτρων στις συγκεκριμένες περιοχές είχε στην ουσία προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στ. Πέτσας σήμερα, τονίζοντας ότι το ιικό φορτίο σε αυτές είναι εξαιρετικά αυξημένο.

Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Πέτσας, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα έχει ως εξής:

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας ήταν 12.975 μειωμένα κατά 15,8% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Οι νοσηλευόμενοι ήταν 2.340 αριθμός μειωμένος κατά 39% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων των επτά ημερών ήταν 1.196 μειωμένος κατά 21% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 4,5% έναντι 6,4% στις 9 Δεκεμβρίου. Ο κυλιόμενος μέσος όρος τεστ των τελευταίων επτά ημερών ήταν 27,6 χιλιάδες ημερησίως αυξημένα κατά 16,4% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (23,7 χιλιάδες ημερησίως στις 9/12). O κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών των ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία μειώθηκε κατά 20%, ενώ ο αντίστοιχος των ημερήσιων εξιτηρίων αυξήθηκε κατά 26%. Τέλος, ο αριθμός των διασωληνομένων ασθενών είναι 527, έναντι 578 μία εβδομάδα πριν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Hardalias, Politiki Prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη επιτήρηση και συνεχή τεστ σε έξι "πορτοκαλί" περιοχές

Υποχρεωτικό self test και rapid test στους εργαζόμενους σε εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υφυπ. Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία όλης της χώρας - Εννέα νέες «κόκκινες» περιοχές

Παράλληλα, παρατείνεται το lockdown για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα σε όσες περιοχές είναι ήδη στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.