ΓΔ: 1437.3 1.19% Τζίρος: 26.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:51:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Hardalias, Koronoios, Lockdown, Politiki Prostasia
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα από τον Ν. Χαρδαλιά

Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι, παρουσία και άλλων κυβερνητικών στελεχών, προκειμένου να υπάρξει εξειδίκευση των νέων περιορισμών που θα εφαρμοστούν.

Σήμερα Τετάρτη, στις 12:00 το μεσημέρι, θα ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, την εξειδίκευση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική που θα ισχύσουν από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η γενική γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, 'Αννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, 'Αγγελος Μπίνης.

Χθες σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκηςτόνισε ότι η Ελλάδα αντιστέκεται αποτελεσματικά μαζί με λίγες χώρες στην Ευρώπη στο 3ο κύμα της πανδημίας ωστόσο τόνισε ότι η επιθέσεις του ιού είναι σαν φωτιά που εκδηλώνεται γρήγορα και έφερε σαν παράδειγμα την περίπτωση της Πορτογαλίας. 

Οι δύο λόγοι που οδήγησαν στα νέα μέτρα ήταν η αύξηση των νοσηλειών στην Αττική και οι μεταλλάξεις που επιταχύνουν τη διάδοση της πανδημίας

Όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης στόχος της κυβέρνησης είναι να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ιό και τόνισε ότι αυτό είναι και το τελευταίο δύσκολο βήμα. Ο πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι με τη συνέχιση των εμβολιασμών από τον Απρίλιο η κατάσταση στη χώρα θα είναι καλύτερη και αναφερόμενος στην οικονομία σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει καν χωρίς υγιείς πολίτες. 

«Γνωρίζω τι σημαίνουν όλα αυτά για την οικονομία. Για τον έμπορο που κρατά κλειστό το μαγαζί του και τον επαγγελματία που αφήνει τη δουλειά του. Για τον εργαζόμενο, αλλά και για τον άνεργο. Θα ξαναπώ, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει οικονομία χωρίς υγεία. Ούτε καλοί πελάτες χωρίς υγιείς πολίτες. Άλλωστε, μία προσπάθεια δύο εβδομάδων τώρα, μπορεί να φέρει νωρίτερα το πλήρες άνοιγμα της αγοράς. Και όσο διαρκεί η κρίση, η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Όπως ήδη το δρομολογεί με τον μηδενισμό του ενοικίου επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές και τον Μάρτιο αλλά και την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά. Με την 6η και την 7η επιστρεπτέα προκαταβολή και την χρηματοδοτούμενη αναστολή εργασίας. Αλλά και με την παράταση των επιδομάτων ανεργίας και την αναστολή οφειλών προς Δημόσιο και Ταμεία» σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Hardalias, Politiki Prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη επιτήρηση και συνεχή τεστ σε έξι "πορτοκαλί" περιοχές

Υποχρεωτικό self test και rapid test στους εργαζόμενους σε εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υφυπ. Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία όλης της χώρας - Εννέα νέες «κόκκινες» περιοχές

Παράλληλα, παρατείνεται το lockdown για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα σε όσες περιοχές είναι ήδη στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.