ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:08:23 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Athens, Athina, Lockdown, Koronoios
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Παράταση του lockdown για μία εβδομάδα εισηγούνται οι ειδικοί

Η διατήρηση των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα αλλά και η αύξηση αυτών που οφείλονται σε μεταλλάξεις του κορονοϊού δημιουργεί περαιτέρω ανησυχίες.

Παράταση για επτά ημέρες των περιοριστικών μέτρων φέρεται ότι εισηγείται η Επιτροπή των Ειδικών του υπ. Υγείας που πραγματοποιεί σήμερα την τακτική εβδομαδιαία συνεδρίασή της, ενώ αναμένεται ότι θα υπάρξει επανεξέταση της όλης υπόθεσης την ερχόμενη εβδομάδα. 

Η εισήγηση για παράταση είναι, πλήρως, προεξοφλημένη καθώς τα νέα κρούσματα συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, ενώ η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική έχει φθάσει στο 90%. 

Ένας ακόμη παράγοντας ανησυχίας είναι η εμφάνιση αυξημένων κρουσμάτων μεταλλάξεων του κορονοϊού και κυρίως η επονομαζόμενη βρετανική, τα κρούσματα της οποίας αυξάνουν, λόγω και της υψηλής μεταδοτικότητας, σε όλη την επικράτεια της χώρας. Συνολικά, από τον τελευταίο έλεγχο ταυτοποιήθηκαν 242 ακόμη κρούσματα μετάλλαξης, εκ των οποίων 226 αφορούν στη βρετανική και 12 στη νοτιοαφρικανική. Συνολικά, ο αριθμός των ταυτοποιημένων περιστατικών μετάλλαξης του κορoνοϊού στη χώρα μας ανέρχεται σε 1.053. Είναι ενδεικτικό επίσης, πως σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, 563 κρούσματα μετάλλαξης εντοπίζονται στην Αττική.

Πέραν, όμως, της Αττικής οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν και το κατά πόσο θα πρέπει να επιβληθούν πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού και σε άλλες περιοχές της χώρας με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. 

Εάν η εισήγηση γίνει δεκτή αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα του λιανεμπορίου, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει –όπως και τώρα- από τις 9 μ.μ. τις καθημερινές και από τις 6 μ.μ. τα Σαββατοκύριακα. 

Υπενθυμίζεται ότι οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Hardalias, Politiki Prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη επιτήρηση και συνεχή τεστ σε έξι "πορτοκαλί" περιοχές

Υποχρεωτικό self test και rapid test στους εργαζόμενους σε εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υφυπ. Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία όλης της χώρας - Εννέα νέες «κόκκινες» περιοχές

Παράλληλα, παρατείνεται το lockdown για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα σε όσες περιοχές είναι ήδη στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.