ΓΔ: 1422.03 0.31% Τζίρος: 355.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τα μέτρα που θα επιβληθούν, με τις επίσημες ανακοινώσεις να γίνονται στις 6 το απόγευμα από τον Ν. Χαρδαλιά.

Νέα μέτρα προκαλεί η διατήρηση των νέων κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα πάνω από το «ψυχολογικό» όριο των 1.000, με τις επίσημες ανακοινώσεις να πραγματοποιούνται σήμερα στις 6 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών του υπ. Υγείας, οι οποίοι θα εξετάσουν ποια είναι η εξέλιξη της πανδημίας στις επονομαζόμενες «κόκκινες» περιοχές και εάν και άλλα σημεία της χώρας θα πρέπει να ενταχθούν σε αυτές. Ήδη μετά την Αττική στο «κόκκινο» εισήλθε και η Θεσσαλονίκη, ενώ υψηλές είναι οι πιθανότητες να ενταχθεί και η περιοχή της Πάτρας. 

Τα σενάρια για τα νέα μέτρα είναι αρκετά, καθώς υπάρχει η σκέψη να υπάρξει απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Αττική από τις 6 το απόγευμα έως και τις 5 το πρωί μόνο τα Σαββατοκύριακα, με βασικό γνώμονα να μπορέσει να λειτουργήσει το λιανικό εμπόριο, ενώ η βελτίωση των καιρικών συνθηκών δημιουργεί ανησυχίες για αύξηση της κινητικότητας αυτές τις δύο ημέρες. 

Στο τραπέζι βρίσκεται και η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

Πάντως μεταξύ των ειδικών υπάρχει και μία μερίδα που τάσσεται υπέρ ενός γενικού lockdown για διάστημα δύο ή τριών εβδομάδων προκειμένου να υπάρξει ανάσχεση στην αυξητική πορεία των κρουσμάτων. 

Διαφορετικές είναι οι απόψεις των ειδικών αναφορικά με τα σχολεία, με κάποιους εξ αυτών, όπως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος να τάσσεται υπέρ της πλήρους διακοπής όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και όχι μόνο στην Αττική. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Hardalias, Politiki Prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη επιτήρηση και συνεχή τεστ σε έξι "πορτοκαλί" περιοχές

Υποχρεωτικό self test και rapid test στους εργαζόμενους σε εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υφυπ. Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία όλης της χώρας - Εννέα νέες «κόκκινες» περιοχές

Παράλληλα, παρατείνεται το lockdown για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα σε όσες περιοχές είναι ήδη στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.