ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ξάνθη: Δύο εκατ. υποαλλεργικές μάσκες παράγει κάθε μήνα μια βιοτεχνία

Πρόκειται για την εταιρεία Hellenic Medical Supplies ιδρύθηκε, εν μέσω πανδημίας, το περασμένο καλοκαίρι από έμπειρους επαγγελματίες στον κλάδο του ιατρικού εξοπλισμού.

Με παραγωγική δυνατότητα που ξεπερνά πλέον τις 2.000.000 μάσκες ανά μήνα και στόχο τη διάθεση των προϊόντων της σταδιακά και στο εξωτερικό, συνεχίζει το πλάνο ανάπτυξής της μια νέα ελληνική επιχείρηση, που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες και έχει έδρα την Ξάνθη.

Η Hellenic Medical Supplies ιδρύθηκε, εν μέσω πανδημίας, το περασμένο καλοκαίρι από έμπειρους επαγγελματίες στον κλάδο του ιατρικού εξοπλισμού, των ιατρικών αναλώσιμων υλικών και των ορθοπεδικών ειδών, ενώ διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις για την παραγωγή ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Το επιχειρηματικό σχήμα με έδρα την Ξάνθη μπήκε στο χώρο της παραγωγής χειρουργικών μασκών μιας χρήσης, με σκοπό, όπως αναφέρει, ο εκ των ιδρυτών και επικεφαλής Ηλίας Χατζηεφραιμίδης, «να συμβάλει στην προσπάθεια αυτοδυναμίας της ελληνικής αγοράς σε αναλώσιμα ιατροτεχνολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας».

Η διάθεση των μασκών γίνεται μέσω των δικτύων πώλησης ιατροτεχνολογικών και συναφών προϊόντων και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της, ενώ σύμφωνα με τον κ. Χατζηεφραιμίδη, «οι μάσκες είναι χειρουργικές μιας χρήσης Τύπου ΙΙ BFE ≥ 98%, συμμορφώνονται με το πρότυπο ΕΝ 14683:2019, είναι εντελώς άοσμες και υποαλλεργικές, εγκεκριμένες από τον Ε.Ο.Φ. και την ΕΕ, με υλικά υψηλής ποιότητας.

Οι μάσκες της εταιρείας από την Ξάνθη είναι υποαλλεργικές, φιλικές στο δέρμα, άοσμες και δεν εμποδίζουν την αναπνοή και κατασκευάζονται σε ειδικά διαμορφωμένο Χώρο Ελεγχόμενης Υψηλής Καθαρότητας.

Οι μάσκες της ξανθιώτικης επιχείρησης προορίζονται κυρίως για χρήση από τους επαγγελματίες υγείας σε αίθουσες χειρουργείου ή άλλες ιατρικές εργασίες με παρόμοιες απαιτήσεις, αλλά και για χρήση από ασθενείς, άλλους επαγγελματίες ή πολίτες στη διάρκεια των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και των κοινωνικών συναναστροφών τους, ενώ κυκλοφορούν σε ποικιλία χρωμάτων.

Επιπλέον, το κάθε κουτί με μάσκες είναι μοναδικό, αφού, όπως εξηγεί ο Ηλίας Χατζηεφραιμίδης, «σε κάθε κουτί μασκών που παράγεται τοποθετείται ένα barcode, στο οποίο αναγράφεται η ημερομηνία λήξης του προϊόντος αλλά και ένας μοναδικός αριθμός, ο οποίος υποδηλώνει τους πραγματικούς κατασκευαστές σε όλη την Ευρώπη και με αυτόν τον τρόπο το προϊόν καταχωρείται σε μια βάση δεδομένων προσβάσιμη σε όλους». Όπως τονίζει ο κ. Χατζηεφραιμίδης, πρόκειται για μια διαδικασία η οποία θα καταστεί υποχρεωτική από το 2021, αλλά η εταιρεία στην Ξάνθη την έχει εφαρμόσει ήδη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους

Τα εμβόλια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο σε όλες τις ηλικίες, μειώνουν τον κίνδυνο όχι μόνο στις μεγαλύτερες αλλά και στις μικρότερες ηλικίες είπε ο κ. Τσιόδρας.
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλεύρης: Όχι νέο λοκντάουν, οι ΜΕΘ δεν θα νοσηλεύουν μόνο ασθενείς covid

Μιλώντας για το ΕΣΥ, ο υπουργός είπε πως στο εξής «δεν θα είναι μονοθεματικό» όπως στον πρώτο χρόνο της πανδημίας και το 50% από τις κλίνες ΜΕΘ του ΕΣΥ, διατίθενται πλέον για «non-COVID» περιστατικά.
Theodoridou, emvolio, koronoios, ypoyrgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοδωρίδου: Η ανθρωπότητα θα είναι ευγνώμων στα εμβόλια mRNA

Όπως εξήγησε, το μονοδοσικό αρχικά εμβόλιο της Johnson and Johnson είχε χαμηλότερη αποτελεσματικότητα από τα mRNA εμβόλια, η οποία έφθανε το 70%. Με τη χορήγηση και 2ης δόσης από το ίδιο εμβόλιο, η αποτελεσματικότητά του αγγίζει το 90%.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόσιαλος: Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην επόμενη φάση

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου μίλησε για ένα παγκόσμιο δίκτυο επιδημιολογικής παρακολούθησης και παγκόσμια διαχείριση σε επίπεδο μεγάλων κυβερνήσεων.
Gkagka
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γκάγκα: Δωρεάν τα μονοκλωνικά και όλα τα φάρμακα για την Covid-19

Σε ό,τι αφορά τη δαπάνη τους, η αναπληρώτρια υπ. Υγείας τόνισε ότι θα καλύπτεται και για αυτά τα φάρμακα, όπως συμβαίνει γενικά με τα ακριβά φάρμακα σαν και αυτό, αν σκεφτεί κανείς ότι μία δόση κοστίζει 2.000 ευρώ.