ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς

Οι εμβολιασμοί θα αφορούν αρχικά στο υγειονομικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες, ενώ για τον γενικό πληθυσμό η πλατφόρμα ραντεβού θα «ανοίξει» τον Ιανουάριο.

Στις 26 Δεκεμβρίου θα παραλάβει η Ελλάδα την πρώτη δόση των 9.000 εμβολίων, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου στα νοσοκομεία αναφοράς, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπ. Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας ότι το υπ. Εθνικής Άμυνας θα συμμετάσχει στη μεταφορά σε απομακρυσμένες περιοχές. 

«Τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε ειδικούς χώρους. Η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε πέντε τέτοιους χώρους. Στη διανομή θα τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές», επισήμανε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σημείωσε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει δημιουργήσει πλατφόρμες για την πραγματοποίηση ραντεβού, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει τον τομέα της ασφάλειας.

Αναφερόμενος στην ποσότητα των εμβολίων που αρχικά θα έρθει στη χώρα μας είπε: Στις 26 Δεκεμβρίου παραλαμβάνουμε την πρώτη δόση των 9.000 εμβολίων. Στις 27 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς. Έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχουμε παραλάβει 429.000 δόσεις. Έως το τέλος Μαρτίου 1.665.550 δόσεις.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού είπε πως αναμένεται η πλατφόρμα των ραντεβού να ανοίξει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolia-emboliasmoi-emboliastika kentra
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από Δευτέρα το πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης σημείωσε πως δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση αυτή την στιγμή η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Ποιοι άνω των 60 ετών εξαιρούνται από το πρόστιμο.
Plevris
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown στους ανεμβολίαστους ζητούν οι ειδικοί από την κυβέρνηση

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται η απαγόρευση πρόσβασης ανεμβολίαστων και στους εξωτερικούς χώρους. Προς μείωση της διάρκειας των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους επτά μήνες χωρίς την τρίτη δόση.
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξετάζεται επέκταση της «τρίτης δόσης» και στους άνω των 60 ετών

Σύμφωνα με τον υπ. Υγείας «εξαρτάται από την εισήγηση της Επιτροπής για το αν θα γίνει στον γενικό πληθυσμό η τρίτη δόση, αν κρίνουν οι ειδικοί ότι χρειάζεται θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε εισήγηση για αυτό το θέμα».