ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί σήμερα 17:00 - 21:00

Από προχθές εξεταζόταν το ενδεχόμενο να κλείσουν σταθμοί του μετρό ανήμερα των Χριστουγέννων ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Σε ποιο τμήμα του τραμ δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια.

Πέντε σταθμοί του μετρό κλείνουν απόψε στο κέντρο της Αθήνας, μετά από εισήγηση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού. Από προχθές ήταν στο πρόγραμμα, αν χρειαστεί, το κλείσιμο σταθμών του μετρό, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός, κάτι που τελικά υλοποιήθηκε. Σημειώνεται ότι μετά τις 10 ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πρόκειται για τους σταθμούς Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Θησείο. Η απόφαση αφορά στις ώρες 17.00 έως 21.00, καθώς θεωρείται κρίσιμο διάστημα, κυρίως για την επιστροφή από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και είναι πιθανό πολλοί να επιλέξουν μια βόλτα στο κέντρο. Το ίδιο διάστημα δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια του τραμ στο τμήμα από τη στάση Καλλιρόης έως το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που ισχύει από σήμερα Χριστούγεννα οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούν να εξυπηρετούν το κοινό μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, εξαιρουμένων των τραπεζών και των περιπτώσεων στις οποίες δεν δύναται να προγραμματισθεί ραντεβού (επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, ελληνικών ταχυδρομείων [ΕΛΤΑ], ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.).

Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων θα μπορούν να λειτουργήσουν τις Κυριακές 27 Δεκεμβρίου 2020 και 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00. Για τις μετακινήσεις, αναφέρεται πως ειδικά για τις ημέρες 24, 25, 31 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπονται οι συναθροίσεις, με ανώτατο όριο εννέα συμμετεχόντων που προέρχονται από έως δύο οικογένειες. Επίσης θα επιτρέπεται μέχρι τις 2 Ιανουαρίου η μετακίνηση έως δυο ατόμων για να πραγματοποιήσουν επίσκεψη σε κοιμητήρια και συγκεκριμένα μόνο στον τόπο ταφής ή για την τέλεση ιεροπραξιών.

Το κυνήγι και η αλιεία επίσης επιτρέπονται ξανά με τις μετακινήσεις ωστόσο να είναι αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή όπως σημειώνεται στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας, ενώ θα επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι και δυο ατόμων για λόγους ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμόζουν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Οι κυνηγοί ειδικά θα πρέπει εκτός από την βεβαίωση κίνησης τύπου Β να έχουν μαζί τους και άδεια θήρας που βρίσκεται σε ισχύ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ