ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Μήνυση από Ενότητα για καταγγελίες της ΓΣΕΕ για το δώρο Χριστουγέννων

Σε συνέχεια των αποκαλύψεων του Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ, ότι διαθέτει στοιχεία για παράνομες πράξεις εργοδοτών οι οποίοι συνοδεία μπράβων υφαρπάζουν το Δώρο Χριστουγέννων από εργαζόμενους.

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, με την υπογραφή των εκπροσώπων στη διοίκηση της ΓΣΕΕ Τάσο Γκιάτη και Μάνο Αγγελάκη, κατέθεσε σήμερα 28/12/2020 η Ενότητα, μετά τις αποκαλύψεις του Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρη Καραγεωργόπουλου ότι διαθέτει στοιχεία (επί τέσσερα χρόνια) για παράνομες πράξεις εργοδοτών οι οποίοι συνοδεία μπράβων υφαρπάζουν το Δώρο Χριστουγέννων από εργαζόμενους, αλλά και την ομολογία του ότι διαθέτει 22.000 καταγγελίες για την ίδια μέθοδο υφαρπαγής του βοηθήματος της Πολιτείας. 

«Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΣΕ σύμφωνα με δηλώσεις του (26/11/2020) διαθέτει στοιχεία για απόκρυψη κρουσμάτων κορονοϊού από Super Markets τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη διερεύνηση των καταγγελιών και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων από την ελληνική Δικαιοσύνη. Επίσης ζητάμε να διερευνηθεί αν η ΓΣΕΕ έχει διαβιβάσει σχετικές καταγγελίες όλα αυτά τα έτη στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές», σημειώνει η Ενότητα στην ανακοίνωσή της. 

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκαν τέτοιες σοβαρές καταγγελίες, για δράση κυκλωμάτων σε βάρος εργαζομένων, δεν θα μπορούσε να σιωπήσει και φυσικά δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκρύψει τέτοιες πρακτικές προσερχόμενη σε απευθείας διαπραγματεύσεις με τους ασυνείδητους αυτούς εργοδότες». 

Τέλος, η μηνυτήρια αναφορά κοινοποιήθηκε και στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας ζητώντας τη συνεργασία του για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιωτικές κλινικές στην υπηρεσία του ΕΣΥ λόγω αύξησης κρουσμάτων

Ο γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, υπέγραψε σήμερα συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές, εκ των οποίων η μία είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.  
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολές από Greenpeace και WWF προς τον πρωθυπουργό ενόψει COP26

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις απευθύνονται μέσω των επιστολών τους στον πρωθυπουργό, ζητώντας να λάβει υπόψιν του μέτρα και δράσεις που προτείνουν, ενόψει της Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα.
Stylianidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύονται τα εναέρια μέσα για την επόμενη αντιπυρική περίοδο

Ο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης της πολιτικής προστασίας στη χώρα.