ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
clickaway-emporio-katastimata-magazia
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Επιφυλάξεις για την «επιστροφή» του click away από τους ειδικούς

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με τις τελικές αποφάσεις να ανακοινώνονται το απόγευμα από τον κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Αυξάνεται η πιθανότητα να υπάρξει αναβολή της επαναφοράς του click away για το λιανεμπόριο, για διάστημα τουλάχιστον μίας εβδομάδας, με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτική. 

Η επιτροπή συνεδριάζει σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά. 

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή της συνεδρίαση η επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ακόμη και σε περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, αλλά όπως όλα δείχνουν είναι πολύ διστακτικοί αναφορικά με το θέμα της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου έστω και με τη μέθοδο του click away.

 «Έγινε συζήτηση, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, ανήκω σε όσους μειοψήφησαν. Δεν συζητήσαμε το άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν είχε συζητηθεί και η ορθή απόφαση της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων. Όλα μαζί δεν γίνονται. Θα βρεθούμε μπροστά σε κάποια διλήμματα» εξήγησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε πως «δεν είναι εφικτό να είναι ανοιχτά και τα σχολεία και τα καταστήματα και παραδείγματος χάρη οι ναοί, όταν βλέπουμε το τρένο να έρχεται πάνω μας. Θα πρέπει να κάνουμε κάποιες επιλογές».

Οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν ότι θέλουν να έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία για την πορεία των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας και κυρίως μετά το άνοιγμα των Εκκλησιών στην εορτή των Θεοφανείων, καθώς εκφράζουν φόβους για αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου λόγω και ορισμένων φαινόμενων συνωστισμού που παρατηρήθηκαν. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ