ΓΔ: 1447.95 0.89% Τζίρος: 57.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:41:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Οι εθνικές πολιτικές και τα μέτρα που περιλαμβάνει το Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης αφορούν στον αγροτικό τομέα, τον τομέα διαχείρισης αποβλήτων και τον τομέα των μεταφορών.

Η χώρα από σήμερα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΠΕΑΡ). Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β 182) προβλέπονται μέτρα για τη μείωση των εθνικών εκπομπών ορισμένων ατμοσφαιρικών ρύπων για τα έτη 2020 έως 2029 και από το 2030 και μετά, για τους ρύπους διοξειδίου του θείου (SO2), οξειδίων του αζώτου (NOx), πτητικών οργανικών ενώσεων εκτός του μεθανίου (NMVOC), αμμωνίας (NH3) και λεπτών αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ2,5).

Οι εθνικές πολιτικές και τα μέτρα που περιλαμβάνει το ΕΠΕΑΡ αφορούν στον αγροτικό τομέα, τον τομέα διαχείρισης αποβλήτων και τον τομέα των μεταφορών. Υπενθυμίζεται ότι το ΕΠΕΑΡ είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπου και έλαβε χώρα εκτενής δημόσια διαβούλευση με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και εύστοχες παρατηρήσεις αναφορικά με τα μέτρα και τις πολιτικές που περιέχονται στο θεσμοθετημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

anakiklosi, perivallon
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη μεταρρύθμιση στην ανακύκλωση στην επόμενη τετραετία

Αναφορικά με τους στόχους του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος είπε ότι στόχος είναι να να αρχίσει να εφαρμόζεται, σε ευρεία κλίμακα, το σύστημα «πληρώνω όσο πετάω» στα απόβλητα.
Katedafisi-Attiki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα κατεδαφίσεων ξεκινά το Υπ. Περιβάλλοντος από την Αττική

Το εν λόγω πρόγραμμα εκκινεί, πιλοτικά, από την Αττική με την κατεδάφιση 16 ακινήτων που βρίσκονται σε αιγιαλούς, παραλίες και δασικές εκτάσεις και πρόκειται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές της χώρας.
Greenpeace
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Greenpeace: Τονίζει την ανάγκη για εθνική αγροτική στρατηγική στην Ελλάδα

Το ελληνικό γραφείο της περιβαλλοντικής οργάνωσης έστειλε επιστολή στα υπουργεία Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης καλώντας να τοποθετηθεί ο αγροδιατροφικός τομέας στο επίκεντρο της κυβέρνησης.
exoikonomo-anakainisi-ypen
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για τη δράση «Εξοικονομώ - Ανακαινίζω για Νέους»

Το πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκτιμάται ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε 20.000 νέους να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας τουλάχιστον 30%. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια.