ΓΔ: 1384.05 0.22% Τζίρος: 39.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:42:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kathariotia-athina-dimos athinaion
Φώτο: Δήμος Αθηναίων

Επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης από τον Δήμο Αθηναίων

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην πρωτεύουσα.

Μία Κυριακάτικη επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων, στην προσπάθεια να διατηρούνται οι γειτονιές καθαρές, πραγματοποιήθηκε σήμερα, αυτή τη φορά στην περιοχή των Κάτω Πετραλώνων, όπου η υπηρεσία καθαριότητας της Αθήνας, με εξοπλισμό που -όπως αναφέρει ο Δήμος- έχει ανανεωθεί στο 90%, έπλυνε με καυτό νερό τα πεζοδρόμια και τους δρόμους, πραγματοποιώντας παράλληλα την τακτική, πλέον, απολύμανση.

«Όχι με απλό σκούπισμα όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια αλλά, με πλύσιμο, τρίψιμο και σφουγγάρισμα όλων των επιφανειών», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Με τη νέα αυτή μέθοδο που ακολουθεί η ομάδα καθαριότητας της Αθήνας, έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης, ενώ επιτυγχάνεται παράλληλα και η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Το αποτέλεσμα δείχνει, ότι τόσο οι καθημερινές παρεμβάσεις καθαριότητας όσο και οι κυριακάτικες, μεγάλες επιχειρήσεις, δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους να απολαμβάνουν τους δημόσιους χώρους πραγματικά καθαρούς.

Υλοποιείται δηλαδή, βήμα- βήμα, ο σχεδιασμός του Δήμου Αθηναίων που είχε θέσει ως βασική αρχή της λειτουργίας του, τον “Πολιτισμό της Καθημερινότητας” που αλλάζει την πραγματική ζωή των Αθηναίων. Αυτός είναι ο στόχος που είχε τεθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν καθαριότητα, φροντίδα του πρασίνου, καθαρισμό και αξιοποίηση του δημόσιου χώρου και αναβάθμιση κάθε ξεχασμένης γωνιάς της πόλης, με αναπλάσεις, νέο εξοπλισμό και φωτισμό. Συστατικά που κάνουν τη ζωή στην Αθήνα καλύτερη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που στοίχισε 13,76 εκατ. ευρώ επιφέρει μία σειρά από περιβαλλοντικά οφέλη, ενώ θα βελτιώσει και τις συνθήκες λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Μπακογιάννης: Για τρίτη φορά αναβάθμισε ο οίκος Moody's τον Δήμο

Όπως σημειώνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, το επενδυτικό πρόγραμμα της Αθήνας τα επόμενα χρόνια θα χρηματοδοτηθεί κατά 85% από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και η πίεση στον ισολογισμό θα είναι περιορισμένη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε λειτουργία το νέο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πετραλώνων

Το Κέντρο παρέχει στους δημότες πρωτοβάθμια περίθαλψη, που περιλαμβάνει από κλινική εξέταση, συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής και διαγνωστικών εξετάσεων, εκτέλεση ιατρικών και οδοντιατρικών πράξεων.