ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Καθαρίστριες οδού Αθήνα
Φώτο: Δήμος Αθηναίων

Επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης από τον Δήμο Αθηναίων

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην πρωτεύουσα.

Μία Κυριακάτικη επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων, στην προσπάθεια να διατηρούνται οι γειτονιές καθαρές, πραγματοποιήθηκε σήμερα, αυτή τη φορά στην περιοχή των Κάτω Πετραλώνων, όπου η υπηρεσία καθαριότητας της Αθήνας, με εξοπλισμό που -όπως αναφέρει ο Δήμος- έχει ανανεωθεί στο 90%, έπλυνε με καυτό νερό τα πεζοδρόμια και τους δρόμους, πραγματοποιώντας παράλληλα την τακτική, πλέον, απολύμανση.

«Όχι με απλό σκούπισμα όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια αλλά, με πλύσιμο, τρίψιμο και σφουγγάρισμα όλων των επιφανειών», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Με τη νέα αυτή μέθοδο που ακολουθεί η ομάδα καθαριότητας της Αθήνας, έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης, ενώ επιτυγχάνεται παράλληλα και η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Το αποτέλεσμα δείχνει, ότι τόσο οι καθημερινές παρεμβάσεις καθαριότητας όσο και οι κυριακάτικες, μεγάλες επιχειρήσεις, δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους να απολαμβάνουν τους δημόσιους χώρους πραγματικά καθαρούς.

Υλοποιείται δηλαδή, βήμα- βήμα, ο σχεδιασμός του Δήμου Αθηναίων που είχε θέσει ως βασική αρχή της λειτουργίας του, τον “Πολιτισμό της Καθημερινότητας” που αλλάζει την πραγματική ζωή των Αθηναίων. Αυτός είναι ο στόχος που είχε τεθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν καθαριότητα, φροντίδα του πρασίνου, καθαρισμό και αξιοποίηση του δημόσιου χώρου και αναβάθμιση κάθε ξεχασμένης γωνιάς της πόλης, με αναπλάσεις, νέο εξοπλισμό και φωτισμό. Συστατικά που κάνουν τη ζωή στην Αθήνα καλύτερη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία στην Κυψέλη για ρωγμές από τον μετροπόντικα, διαμαρτυρία 3/10

Άμεσες απαντήσεις και διαφάνεια για τις ρωγμές σε πολυκατοικίες της Κυψέλης ζητούν οι κάτοικοι, μετά τη διέλευση του μετροπόντικα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 3 Οκτωβρίου με αίτημα αποζημιώσεις και έλεγχο στατικότητας.
ΚΕΠ Δήμου Κηφισιάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταφορά των ΚΕΠ Νέου Κόσμου σε νέο χώρο του Δήμου Αθηναίων

Το Νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στον Νέο Κόσμο λειτουργεί πλέον σε ιδιόκτητο κτίριο του δήμου, με σύγχρονο εξοπλισμό και πλήρη προσβασιμότητα για ΑμεΑ, προσφέροντας εξοικονόμηση πόρων και βελτιωμένες υπηρεσίες στους πολίτες.
Κατεστραμμένο σπίτι στην Πλάκα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοψίες Πολεοδομίας στα κτίρια της Πλάκας μετά την πρόσφατη έκρηξη

Η Πολεοδομία θα διενεργήσει λεπτομερείς ελέγχους σε κτίρια της Πλάκας που επλήγησαν από την έκρηξη, για να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών και η ασφάλεια των κατασκευών. Έμφαση θα δοθεί στο νεοκλασικό και τα πιο πληγέντα κτίρια.
Λογότυπο Moody's
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody’s: Θετικές προοπτικές για τον Δήμο Αθηναίων, διατηρεί αξιολόγηση Baa3

Η Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές του Δήμου Αθηναίων σε θετικές, διατηρώντας την αξιολόγηση Baa3. Ο δήμαρχος τόνισε τη χρηστή διαχείριση και τις επενδύσεις στα σχολεία, παρά την κριτική περί «τροχιάς μνημονίων».
Σταθμός Μετρό Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέοι έλεγχοι στα κτήρια Κυψέλης λόγω μετρό – Σε αναμονή οι εκθέσεις

Σε αναμονή των πορισμάτων του ΤΕΕ για τα κτίρια στην Κυψέλη που επηρεάστηκαν από τα έργα μετρό παραμένει η υπόθεση, ενώ ο Δήμος Αθηναίων ζητά άμεσες απαντήσεις και σαφές χρονοδιάγραμμα για την ασφάλεια και τις αποκαταστάσεις.
Κλιματική αλλαγή τοπίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα επιχορηγούμενα προγράμματα για το Youth Climate Action Fund στον Δήμο Αθηναίων

Οι νέοι 15-24 ετών στην Αθήνα μπορούν να διεκδικήσουν επιχορηγήσεις 1.000-4.000€ για δράσεις υπέρ του κλίματος μέσω του Youth Climate Action Fund. Δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Οκτωβρίου στο ycaf.cityofathens.gr.