ΓΔ: 892.39 -0.09% Τζίρος: 31.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:03:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ενισχύονται με 700 νέους υπαλλήλους οι δασικές υπηρεσίες της χώρας

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Mε 700 εποχικούς υπαλλήλους ενισχύει τις δασικές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, αφορούν 350 θέσεις Δασολόγων ΠΕ, 200 θέσεις Δασοπόνων ΤΕ και 150 θέσεις Διοικητικών ΔΕ.

Όπως έγινε γνωστό, οι 700 υπάλληλοι θα στελεχώσουν τις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τη γενική διεύθυνση Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, σε σχετική δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στηρίζουμε και ενισχύουμε την προσπάθεια των δασικών υπηρεσιών στο δύσκολο και συγχρόνως πολύτιμο έργο που επιτελούν για τους πολίτες».

Η Δασική Υπηρεσία έχει αναλάβει να ολοκληρώσει σημαντικές δράσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, όπως:

  • αναμόρφωση, ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών εντός του 2021 σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο του ν. 4685/20.
  • απορρόφηση των πιστώσεων, που αφορούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2104-2020 για έργα πρόληψης και αποκατάστασης φυσικών καταστροφών.
  • συμμετοχή και υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων.
  • άμεση εκπόνηση και υλοποίηση διαχειριστικών μελετών για τα δημόσια δάση.
  • σχεδιασμό μελετών αντιπυρικών σχεδίων των δασικών οικοσυστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης, συμμετέχει στο πρόγραμμα απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας για ανέργους εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ. Όπως έγινε γνωστό, άμεσα θα ανακοινωθεί η κατανομή των θέσεων ανά οργανική δομή και ειδικότητα. Στη συνέχεια θα δημοσιευθεί η πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ για τη διαδικασία υποβολή αιτήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 42.000 αιτήσεις ανέργων για το πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ

Το πρόγραμμα στοχεύει στην επαγγελματική κατάρτιση 80.000 ανέργων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοινώνονται οι δικαιούχοι για την επιδότηση αντικατάστασης συσκευών

Μόνο το 17,22% όσων υπέβαλαν την αίτηση για το πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης παλιών ενεργοβόρων συσκευών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πήραν το «πράσινο φως». Επιπλέον budget αναζητάει το ΥΠΕΝ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγράφεται και προστατεύεται η βιοποικιλότητα 20 αρχαιολογικών χώρων

Αφορά τους χώρους: Ακρόπολη, Αγορά και Λόφων, Επίδαυρο, Ολυμπία, Φιλίππους, Μεσσήνη, 'Άπτερα Χανίων, Mon Repos, Δωδώνη, Νικόπολη, Μετέωρα, Ά. Αχίλλειο Πρεσπών, Παλαιάς Πόλη Ιωαννίνων και λίμνη, Ακροκόρινθο, Γραμβούσα, Μυστρά, Δήλο, Σούνιο, Βραυρώνα, Δελφούς και Φαιστό.
fotia, dadia, wwf
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζει η οικολογική αποκατάσταση του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς

Το υψηλό ποσοστό (50% της πληγείσας περιοχής) από άκαυτες νησίδες και χαμηλής/μέτριας σφοδρότητας πυρκαγιάς αφήνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των σπάνιων αρπακτικών και πτωματοφάγων ειδών στην περιοχή.