ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κλειστά μέχρι την Τετάρτη και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής

Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των μαθητών και η Περιφέρεια ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα επανεξετάσει αν θα υπάρξει και νέα παράταση της απόφασης.

Μέχρι και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων, στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας. 

Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των μαθητών, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ο ισχυρός παγετός που αναμένεται να επικρατήσουν στην Αττική τις επόμενες ώρες, θα δυσχεράνουν τόσο τη δυνατότητα λειτουργίας των σχολείων όσο και τη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βρίσκονται εντός των δήμων όπου κατοικούν.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, η διακοπή αποφασίστηκε, «εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις - παγετός) και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών». Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης θα επανεξετάσει ενδεχόμενη παράταση της απόφασης.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε σχετικά: «Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των παιδιών και η διευκόλυνση των γονέων. [Είναι] αναγκαίο να παραμείνουν και αύριο κλειστές οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα. Παρακολουθούμε και αξιολογούμε συνεχώς την εξέλιξη των καιρικών δεδομένων με στόχο να παρέμβουμε όπου και αν απαιτείται, για την καλύτερη προστασία των πολιτών. Καλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται σε πολλές περιοχές δημιουργούν πάγο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για την πρόκληση ατυχημάτων».

Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα ανά την επικράτεια, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», ωστόσο η διαδικασία της εκπαίδευσης δεν θα σταματήσει. Όπως προβλέπεται σχετικά από το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που διακόπτουν τη διά ζώσης λειτουργία τους λόγω της κακοκαιρίας θα συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική, σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί σε ορισμένους δήμους θα υπάρξουν τοπικές αποφάσεις από τους δημάρχους. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο από το κύμα κακοκαιρίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα σχολεία με ελλείψεις εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών, ωστόσο οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υπολογίζουν ότι οι ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών μπορεί να φτάσει τις 48.000.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Ειδικό Σχολείο στον δήμο Περιστερίου

Με τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που προσφέρει εξειδικεύσεις μεταξύ άλλων και Αυτόνομης Διαβίωσης, Πληροφορικής, Κηπουρικής.