ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Ν. Χαρδαλιάς: Έως το βράδυ η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί

Βγαίνοντας από τη σύσκεψη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε ότι ήταν η πρώτη φορά που τη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων αφορούσε όλη τη χώρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε μετά το τέλος της νέας έκτακτης σύσκεψης που που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, ότι «μέχρι το βράδυ το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί», ενώ επεσήμανε ότι ήταν η πρώτη φορά που η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων αφορούσε όλη τη χώρα, γεγονός που δυσχέρηνε κατά πολύ το έργο των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ.

Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν η αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης που προκάλεσε η «Μήδεια» στις περιοχές της Αττικής.

Βγαίνοντας από τη σύσκεψη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι «μέχρι το βράδυ το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί», ενώ επεσήμανε ότι ήταν η πρώτη φορά που τη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων αφορούσε όλη τη χώρα, γεγονός που δυσχέρηνε κατά πολύ το έργο των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ. 

«Στην Κρήτη δίνεται πλέον ο αγώνας», σημείωσε επίσης ο κ. Χαρδαλιάς και επεσήμανε ότι τα προβλήματα στην υδροδότηση έχουν αποκατασταθεί σχεδόν σε όλα τα σημεία, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα διορθωθούν κι αυτά που έχουν παραμείνει σε περιοχές όπως το Κουκάκι, το Γαλάτσι και η Βάρη.

Αναφορικά με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης , ανέφερε ότι «τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δίνουν μάχη σε όλη την Ελλάδα», υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην Αττική.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για «συντριπτικές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και ειδικότερα στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι της Αττικής».

Παράλληλα, στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ, μίλησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, με αφορμή τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία, σε περιοχές της Αττικής. Ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος ζημιών, ενώ υπογράμμισε ότι η σημερινή μέρα θα είναι αισθητά καλύτερη, λόγω της βελτίωσης των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα δήλωσε ότι θα σταματήσει η πτώση των δέντρων, η οποία κατά τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, κυρίως σε περιοχές του βόρειου τομέα Αθηνών. Επιπλέον ανέφερε ότι το μεγάλο πρόβλημα σχετικά με την ηλεκτροδότηση, βρίσκεται στην Εκάλη, στον Διόνυσο και στις γύρω περιοχές και η ζημιά εντοπίζεται στο δίκτυο διανομής μεταφοράς ενέργειας.

Η έκτακτη σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8:30, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, με συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, του γενικού γραμματέα υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιου Καραγιάννη, του Διευθυντή Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγου Ιωάννη Παπαναγνώστου, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιου Μάνου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιου Τόσιου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ