ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πότε θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαρτίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) η καταβολή θα ξεκινήσει στις 23 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 26 του μήνα.

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Μαρτίου 2021. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων, το διοικητικό συμβούλιο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) αποφάσισε στη συνεδρίαση της 4ης Φεβρουαρίου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

    1) Στις 23 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

    2) Στις 24 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

    3) Στις 25 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

    4) Στις 26 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ

    Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Πότε θα καταβάλλονται οι συντάξεις από τον Οκτώβριο και μετά

    Από τον Οκτώβριο οι συντάξεις για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ για τους μη μισθωτούς, θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.
    xrimata, money, metrita, cash, euro
    ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Συνολικά 590.000 κύριες συντάξεις εκδόθηκαν μέσα σε 28 μήνες

    Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «590.000 αποφάσεις κύριων συντάξεων εκδόθηκαν σε 28 μήνες,  που συνιστά ρεκόρ στην ιστορία των ασφαλιστικών Ταμείων της χώρας».
    ypourgeio-ergasias
    ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    «Φουσκωμένες» από λάθος 572.000 συντάξεις Μαρτίου, πειθαρχικός έλεγχος

    Το συνολικό ποσό, που πληρώθηκε, ανέρχεται στα 15,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσο 26 ευρώ ανά συνταξιούχο. Η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αυτών έλαβαν επιπλέον ποσά από 0,1 ευρώ έως 50 ευρώ.