ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Κρίσιμο 15θήμερο για τις ΜΕΘ, αναμένεται αύξηση εισαγωγών

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες, ενώ πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση λόγω των αυξημένων εισαγωγών στις κλινικές Covid των Νοσοκομείων της Αττικής.

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες 15 ημέρες για το Σύστημα Υγείας και, ειδικότερα, για την επάρκεια μονάδων εντατικής θεραπείας, όπως διαπιστώθηκε σε σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, καθώς αναμένονται αυξημένες εισαγωγές στις κλινικές Covid των νοσοκομείων της Αττικής.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες και πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση λόγω των αυξημένων εισαγωγών στις κλινικές Covid των νοσοκομείων της Αττικής. Επιπρόσθετα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει 100 κλίνες ΜΕΘ από ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας συμφώνησαν με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και κατέστησαν σαφή τη βούλησή τους να συμβάλλουν στην υλοποίησή του. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, η Αντιπρόεδρος της ΕΕΕΘ Μαρία Θεοδωρακοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΕΘ Αντώνιος Μαυρομμάτης και Αθανάσιος Πρεκατές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ