ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:15:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kikilias, ypourgeio ygeias, koronoios
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Κικίλιας: Έως τις 30 Ιουνίου θα εμβολιάζεται όποιος ενήλικος το επιθυμεί

«Από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα», επανέλαβε ο υπουργός Υγείας,

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. Ο κ. Κικίλιας είπε ότι ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 114.873 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών και 21.706 πολίτες ηλικίας 40-44 ετών, ενώ 10.252 πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

Επίδομα στους υγειονομικούς

«Από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα», επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που ήδη έχει μεριμνήσει μία φορά για επίδομα στους υγειονομικούς, θα το ξανακάνει. «Στον χρόνο που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει, και μελετούμε διάφορες πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να στηρίξουν, να θωρακίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω αυτούς τους ανθρώπους», σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, δεν έχει υπάρξει μέρα αυτούς τους 15 μήνες που να μην είναι ο πρωθυπουργός επάνω από τα πράγματα με πραγματική μέριμνα και συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης μίας πανδημίας και πώς θα τη διαχειριστούμε. «Έχει στηρίξει δημοσίως όλες τις αποφάσεις όλων των επιστημονικών επιτροπών όσο δύσκολες και να ήταν, με μέριμνα πάντα τη γρήγορη και ασφαλή περίθαλψη ή εμβολιασμό των πολιτών. Όταν κάποιοι αναρωτήθηκαν τι θα γίνει με τους γιατρούς στις ΜΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μονιμοποίησε όλους τους επικουρικούς γιατρούς στις ΜΕΘ. Όταν κάποιοι είπαν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά από 10 χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών δεν έχει προσωπικό, έδωσε εντολή και πήραμε 10.000 υγειονομικούς μέσα στο σύστημα», πρόσθεσε.

Σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, βρίσκονται σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο «εύκολο» εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson. «Σύντομα θα έχουμε καταλήξει και θα ανακοινώσουμε οργανωμένα, δομημένα και με αιτιολόγηση, τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουμε στους συμπολίτες μας. Η συγκεκριμένη επιχείρηση θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα», επεσήμανε.

Ατυχής η δήλωση του κ. Τσίπρα

Τέλος, ο κ. Κικίλιας, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για το «ξεστοκάρισμα» του εμβολίου της AstraZeneca τη χαρακτήρισε ατυχή και υπογράμμισε: «Νομίζω ότι έχει ήδη μετανιώσει για αυτήν τη δήλωση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα περίμενα διορθωτική δήλωσή του. Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε γίνονται στη χώρα μας εμβόλια δεύτερης κατηγορίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ