ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Athens, Athina, Lockdown, Koronoios
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Σήμερα οι αποφάσεις για την παράταση των περιοριστικών μέτρων

Η διατήρηση των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα, η κάλυψη των ΜΕΘ σε ποσοστό 90% στην Αττική αλλά και η «επιθετική» εμφάνιση μεταλλάξεων δημιουργούν αρνητικά δεδομένα για την πανδημία.

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών του υπ. Υγείας, με όλα τα δεδομένα να υποδεικνύουν ότι θα προτείνουν παράταση των περιοριστικών μέτρων, λόγω της διατήρησης σε υψηλό επίπεδο κρουσμάτων και διασωληνωμένων, κυρίως στην Αττική. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.784 νέα κρούσματα κορονοϊού με τα 880 να είναι στην Αττική, ενώ η κάλυψη των ΜΕΘ έχει φθάσει στο 90%, με το σύστημα υγείας να δοκιμάζεται. 

Η καλή εικόνα της προηγούμενης εβδομάδας αποδίδεται στην… κακοκαιρία «Μήδεια», η οποία περιόρισε ακόμη περισσότερο τις μετακινήσεις και δημιούργησε, εσφαλμένα όπως αποδεικνύεται, ένα σχετικά αισιόδοξο κλίμα, με προσμονή ότι θα μπορούσε να υπάρξει σταδιακή άρση των μέτρων και πιθανό άνοιγμα του λιανικού εμπορίου στις 8 Μαρτίου. 

Οι εξελίξεις, όμως, διέψευσαν τους αισιόδοξους, ενώ  η επιτροπή των λοιμωξιολόγων η οποία θα συνεδριάσει σήμερα θα λάβει υπόψιν της τρία δεδομένα: Την εικόνα των συνολικών κρουσμάτων, τη γεωγραφική κατανομή των μεταλλάξεων και φυσικά την κατάσταση στα νοσοκομεία στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Ένας ακόμη παράγοντας ανησυχίας είναι οι μεταλλάξεις του κορονοϊού και κυρίως η επονομαζόμενη βρετανική, τα κρούσματα της οποίας αυξάνουν, λόγω και της υψηλής μεταδοτικότητας, σε όλη την επικράτεια της χώρας. Συνολικά, από τον τελευταίο έλεγχο ταυτοποιήθηκαν 242 ακόμη κρούσματα μετάλλαξης, εκ των οποίων 226 αφορούν στη βρετανική και 12 στη νοτιοαφρικανική. Συνολικά, ο αριθμός των ταυτοποιημένων περιστατικών μετάλλαξης του κορoνοϊού στη χώρα μας ανέρχεται σε 1.053. Είναι ενδεικτικό επίσης, πως σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, 563 κρούσματα μετάλλαξης εντοπίζονται στην Αττική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, koronoios, covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα, 22 οι θάνατοι

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 78% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.
pcr test, koronoios, coronoios, corona virus
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Εβδομαδιαία αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία, 24 νεκροί

Ο αριθμός των εισαγωγών για Covid-19  παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 41% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.