ΓΔ: 1411.48 -0.74% Τζίρος: 12.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:49:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Θετικά μηνύματα για φέτος από τις χώρες που ελκύει τουρίστες η Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στις αναζητήσεις των Ιταλών μετά την Ιταλία και μπροστά από την Ισπανία ενώ η χώρα μας είναι δεύτερη και στις προτιμήσεις των Ολλανδών τουριστών.

Θετικά μηνύματα από τις χώρες που ελκύει τουρίστες η Ελλάδα προέκυψαν από την δεύτερη εκδήλωση που πραγματοποίησε η υβριδική έκθεση Greek Panorama Virtual στις 22 Φεβρουαρίου, με κεντρικό ωστόσο μήνυμα το γεγονός ότι φέτος οι κρατήσεις για το καλοκαίρι θα είναι όλες της τελευταίας στιγμής.

Με απευθείας σύνδεση σε Ιταλία και Ολλανδία φορείς από μεγάλους οργανωτές ταξιδιών μετέφεραν τις απόψεις τους για την τουριστική χρονιά του 21. Στην παρέμβαση της η Ivana Jelic πρόεδρος της της Ένωσης των Ιταλών Τουριστικών Γραφείων μιλώντας στην δεύτερη εκδήλωση σημείωσε ότι οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι θα είναι όλες της τελευταίας στιγμής.

Από την άλλη πλευρά ο Alessandro Biasi, Global & Strategic Partnership Manager της Alpitour World του μεγαλύτερου Tour Operator στην Ιταλία τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στις αναζητήσεις των Ιταλών μετά την Ιταλία και μπροστά από την Ισπανία κυρίως λόγω των αγαπημένων νησιών της από την Ιταλική αγορά. Επίσης, τόνισε ότι από τα μέσα Μαρτίου που θεωρεί ότι κάπως θα ανοίξει η αγορά θα αρχίσουμε να βλέπουμε και τις πρώτες κρατήσεις για την χώρα μας. Οι Ιταλοί φέτος θα ταξιδέψουν μέσα στην Ιταλία, αλλά και στη Μεσόγειο με πρώτη επιλογή τους την χώρα μας.

Η Κυριακή Μπουλασίδου, διευθύντρια του ΕΟΤ στην Ιταλία, που ήταν παρούσα σχολίασε τις παρεμβάσεις όλων των Tour Operators από την Ιταλία τονίζοντας ότι οι ενέργειες του Γραφείου του ΕΟΤ στο Μιλάνο συνεχίζονται εντατικά με κυρίως ηλεκτρονικές παρουσιάσεις ώστε να κρατείται το ενδιαφέρον ζεστό και να ενημερώνονται για τους ελληνικούς προορισμούς όλα τα γραφεία και οι δημοσιογράφοι της Ιταλίας, αφού η χώρα μας είναι ένας πολύ αγαπημένος προορισμός των Ιταλών.

Κατά τη διάρκεια της διασύνδεσης με την Ολλανδία o Dick Gussen, Brand & Marketing Manager της Corendon δήλωσε ότι μετά από έρευνα που έχει κάνει η εταιρία του το 65% των Ολλανδών θέλουν να πάνε διακοπές και το 95% αυτού θέλουν να ταξιδέψουν με το αεροπλάνο. Επίσης, τόνισε ότι η χώρα μας είναι δεύτερη στις προτιμήσεις των Ολλανδών τουριστών. Αξίζει να σημειώσουμε και τη γνώμη της Petra Kok, εκπροσώπου της TUI NL και επικεφαλής Επικοινωνίας που δήλωσε κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκδήλωσης της έκθεσης ότι η Ελλάδα είναι ο πιο αγαπητός προορισμών των Ολλανδών για διακοπές και μόλις όλες οι απαγορεύσεις αρθούν οι Ολλανδοί θα είναι πολύ θετικοί για να ταξιδέψουν στην χώρα μας.

Θυμίζουμε ότι, η πολύ επιτυχημένη έκθεση Greek Panorama που για σειρά ετών πρόβαλε την Ελλάδα στο εξωτερικό με διοργανώτρια εταιρία την North Events έγινε υβριδική και κάθε μήνα διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του στούντιο της εταιρίας Podimatas SA υβριδικές εκδηλώσεις όπου παρουσιάζονται διάφορες θεματικές μορφές τουρισμού, γίνονται διασυνδέσεις με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, και με τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους από επιλεγμένες χώρες που είναι και οι κύριες πηγές εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Σάμος έρχεται πρώτη στις επιλογές των Ολλανδών για το 2023

Kαθιερωμένη ταξιδιωτική ιστοσελίδα με εκατομμύρια επισκέπτες ανέδειξε τη Σάμο στη δεύτερη θέση σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα ως τον κορυφαίο νησιωτικό προορισμό με κριτήριο τις περιπατητικές δραστηριότητες.