ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Όχημα καθαριότητας Αθήνας

Επιχείρηση καθαριότητας του Δ. Αθηναίων στον Αγ. Παντελεήμονα

Η ομάδα καθαριότητας της Αθήνας προχώρησε σε απολύμανση και πλύσιμο με καυτό νερό και σφουγγάρισμα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της περιοχής με περισσότερα από 20 μηχανήματα.

Σε μία περιοχή όπου για πολλά χρόνια ήταν ζητούμενο η καθαριότητα και η φροντίδα των δημόσιων χώρων, ο Δήμος Αθηναίων δηλώνει την παρουσία του καθημερινά αλλά και με τις μεγάλες κυριακάτικες παρεμβάσεις καθαρισμού.

Η σημερινή ημέρα αφιερώθηκε, από την ομάδα καθαριότητας της Αθήνας, στην απολύμανση, το πλύσιμο με καυτό νερό και το σφουγγάρισμα, στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της περιοχής. Με περισσότερα από 20 πλυστικά και απολυμαντικά μηχανήματα, οι άνθρωποι της υπηρεσίας καθαριότητας και ανακύκλωσης, σάρωσαν την πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα αλλά και τους δημόσιους χώρους.

Πρόκειται για μία από τις δεκάδες επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται κυρίως στις γειτονιές της Αθήνας, ώστε να διατηρούνται καθαρές αλλά και υγειονομικά προστατευμένες. Ο Αγ. Παντελεήμονας είναι μία από τις περιοχές της πόλης που ανήκουν στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Αθηναίων για την συνολική αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων της, τόσο με την διαρκή φροντίδα όλων των σημείων της όσο και με παρεμβάσεις υποδομών που ήδη έχουν δρομολογηθεί, όπως οι ασφαλτοστρώσεις.

«Ο Άγ. Παντελεήμονας έχει πονέσει πολύ από την απουσία του δήμου στις γειτονιές του εδώ και πολλά χρόνια. Είναι όμως από εκείνες τις περιοχές που σε προηγούμενες δεκαετίες αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για την Αθήνα και αυτό που επιδιώκουμε είναι να επιστρέψουμε στους κατοίκους της όλα όσα στερήθηκαν. Κυρίως την καθημερινή παρουσία μας με όλες τις υπηρεσίες μας, για να αποκτήσει και πάλι την ποιότητα ζωής που αξιώνουν οι άνθρωποί της» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την επιχείρηση καθαριότητας.

Σημεία «σαρώθηκαν» σήμερα στον Άγιο Παντελεήμονα:

ΥΔΡΟΣΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Αλκιβιάδου από Περγάμου έως Παρασίου

Αγίου Παντελεήμονος

Υγείας από Αλκιβιάδου έως Μ.Βόδα

Μαγνησίας από Αχαρνών έως Αριστοτέλους

Αμορίου από Αχαρνών έως Φυλής

Ιθάκης από Αχαρνών έως Πατησίων

Κεφαλληνίας από Πατησίων έως Αχαρνών

Αιγέως από Σωζοπόλεως έως Πιπίνου

Ρεμούνδου από Πιπίνου έως Περγάμου

Αλκαμένους από Περγάμου έως Παρασίου

Πιπίνου από Αχαρνών έως Αδμήτου

Περγάμου από Αδμήτου έως Αχαρνών

Σωζοπόλεως από Αχαρνών έως Ιωνίας

Πιπίνου από Αριστοτέλους έως Αχαρνών

Κοδριγκτώνος από Αριστοτέλους έως Αχαρνών

Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα

Πιπίνου από Αχαρνών έως Αδμήτου

Περγάμου από Αδμήτου έως Αχαρνών

Σωζοπόλεως από Αχαρνών έως Ιωνίας

Πιπίνου από Αριστοτέλους έως Αχαρνών

Κοδριγκτώνος από Αριστοτέλους έως Αχαρνών

Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα

Φυλής από Κοδριγκτώνος έως Δεριγνύ

Καλύμνου από Αγίου Μελετίου έως Ιθάκης

Μονής Προδρόμου από Αριστοτέλους έως Φυλής

Ικονίου

Λαερτίου

Αγίου Πέτρου από Αχαρνών έως Μ.Βόδα

Αριστομένους από Αγίου Μελετίου έως Παρασίου

Προύσης

Κυζίκου

Μαμάη

Έλλης από Αχαρνών έως Μ.Βόδα

Εϋνάρδου

Αλκαμένους από Περγάμου έως Ιουλιανού

Κύμης

ΥΔΡΟΣΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΕ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ

Αγορακρίτου από Αχαρνών έως Αδμήτου

Παρασίου από Λιοσίων έως Αχαρνών

Δεριγνύ από Αχαρνών έως Αριστοτέλους

Φυλής από Αγίου Μελετίου έως Κοδριγκτώνος

Αδμήτου από Παρασίου έως Αγίου Μελετίου

Γ Σεπτεμβρίου

Αριστοτέλους

Παιωνίου

Λιοσίων από Σεπολίων έως Ιουλιανού

Μ.Βόδα από Ιουλιανού έως Αγορακρίτου

Δομοκού

ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑΣΜΑ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία στην Κυψέλη για ρωγμές από τον μετροπόντικα, διαμαρτυρία 3/10

Άμεσες απαντήσεις και διαφάνεια για τις ρωγμές σε πολυκατοικίες της Κυψέλης ζητούν οι κάτοικοι, μετά τη διέλευση του μετροπόντικα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 3 Οκτωβρίου με αίτημα αποζημιώσεις και έλεγχο στατικότητας.
ΚΕΠ Δήμου Κηφισιάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταφορά των ΚΕΠ Νέου Κόσμου σε νέο χώρο του Δήμου Αθηναίων

Το Νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στον Νέο Κόσμο λειτουργεί πλέον σε ιδιόκτητο κτίριο του δήμου, με σύγχρονο εξοπλισμό και πλήρη προσβασιμότητα για ΑμεΑ, προσφέροντας εξοικονόμηση πόρων και βελτιωμένες υπηρεσίες στους πολίτες.
Κατεστραμμένο σπίτι στην Πλάκα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοψίες Πολεοδομίας στα κτίρια της Πλάκας μετά την πρόσφατη έκρηξη

Η Πολεοδομία θα διενεργήσει λεπτομερείς ελέγχους σε κτίρια της Πλάκας που επλήγησαν από την έκρηξη, για να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών και η ασφάλεια των κατασκευών. Έμφαση θα δοθεί στο νεοκλασικό και τα πιο πληγέντα κτίρια.
Λογότυπο Moody's
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody’s: Θετικές προοπτικές για τον Δήμο Αθηναίων, διατηρεί αξιολόγηση Baa3

Η Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές του Δήμου Αθηναίων σε θετικές, διατηρώντας την αξιολόγηση Baa3. Ο δήμαρχος τόνισε τη χρηστή διαχείριση και τις επενδύσεις στα σχολεία, παρά την κριτική περί «τροχιάς μνημονίων».
Σταθμός Μετρό Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέοι έλεγχοι στα κτήρια Κυψέλης λόγω μετρό – Σε αναμονή οι εκθέσεις

Σε αναμονή των πορισμάτων του ΤΕΕ για τα κτίρια στην Κυψέλη που επηρεάστηκαν από τα έργα μετρό παραμένει η υπόθεση, ενώ ο Δήμος Αθηναίων ζητά άμεσες απαντήσεις και σαφές χρονοδιάγραμμα για την ασφάλεια και τις αποκαταστάσεις.
Κλιματική αλλαγή τοπίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα επιχορηγούμενα προγράμματα για το Youth Climate Action Fund στον Δήμο Αθηναίων

Οι νέοι 15-24 ετών στην Αθήνα μπορούν να διεκδικήσουν επιχορηγήσεις 1.000-4.000€ για δράσεις υπέρ του κλίματος μέσω του Youth Climate Action Fund. Δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Οκτωβρίου στο ycaf.cityofathens.gr.