ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων στην εξοικονόμηση ενέργειας από τη ΓΣΕΒΕΕ

Οι δράσεις αφορούν τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για αλουμινοσιδηροκατασκευαστές, ηλεκτρολόγους, τεχνίτες τοποθέτησης υαλοπινάκων, υδραυλικούς και ψυκτικούς.

Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης εργαζομένων σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συνομοσπονδίας, την τρέχουσα περίοδο προσφέρονται σε εργαζόμενους επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα επιδοτούμενα (5 ευρώ/ώρα) προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 50 ωρών που οδηγούν σε δωρεάν διαδικασίες πιστοποίησης προσόντων κατά ISO/IEC 17024.

Οι εργαζόμενοι (μισθωτοί) σε οποιαδήποτε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, με εξαρτημένη σχέση εργασίας (πλήρους ή μερικής απασχόλησης) μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους στα προγράμματα στο https://form.jotform.com/imegsevee/024 και άμεσα να τα παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως, από οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας και αν βρίσκονται και με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο (Η/Υ, τάμπλετ, smart phone).

Με επικέντρωση σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, οι δράσεις κατάρτισης και πιστοποίησης, που υλοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) στο πλαίσιο εγκεκριμένου έργου του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (ΟΠΣ 5002684) στο ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020, αφορούν σε 5 θεματικά αντικείμενα:

Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για αλουμινοσιδηροκατασκευαστές, ηλεκτρολόγους, τεχνίτες τοποθέτησης υαλοπινάκων, υδραυλικούς και ψυκτικούς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία ΓΣΕΒΕΕ για ΜμΕ: 71% καταγράφει μείωση του κύκλου εργασιών

Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις πολιτικής δεν θα αξιολογηθούν ως προς το εύρος των χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά ως προς τον αντίκτυπό τους στη βιωσιμότητα των μικρών και πολυ μικρών επιχειρήσεων σημειώνει η ΓΣΕΒΕΕ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητήματα διαφάνειας για τα «κόκκινα» δάνεια θέτει η ΓΣΕΒΕΕ

Σύγκληση της επιτροπής για τα κόκκινα δάνεια ζητάει με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα η ΓΣΕΒΕΕ διότι όπως τονίζει «εγείρονται ορισμένα ερωτηματικά, που αφορούν θέματα διαφάνειας».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χατζηδάκης: Στην τελική ευθεία προγράμματα κατάρτισης ύψους 300 εκατ.

«Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν οι σημερινές παθογένειες και τα επαγγελματικά περιγράμματα που θα επικαιροποιηθούν να είναι σχετικά σύντομα και εύχρηστα» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.
ekklisia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάσταση στις 9 το βράδυ με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση όλες οι Ακολουθίες θα γίνουν μισή ώρα νωρίτερα από την Κυριακή των των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ.